DAČIĆ O ZAHTEVU TRIBUNALA: Odluka Haga je skandalozna i ugrožava stabilnost Srbije
Foto: Beta Zoran Živković

Prvi potpredsednik Vlade Srbije

DAČIĆ O ZAHTEVU TRIBUNALA: Odluka Haga je skandalozna i ugrožava stabilnost Srbije

Politika -
Srbija nijednim aktom nije bila upoznata ni sa odlukom o puštanju Šešelja, a ni sada sa odlukom o njegovom povratku, naveo je ministar spoljnih poslova

BEOGRAD - Odluka Haškog tribunala da se Vojislav Šešelj vrati u Hag je perfidna, skandalozna i ugrožava stabilnost Srbije i čitavog regiona, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Srbija nijednim aktom nije bila upoznata ni sa odlukom o puštanju Šešelja, a ni sada sa odlukom o njegovom povratku, naveo je Dačić u pisanoj izjavi medijima.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, niti bilo koji državni organ, do ovog trenutka nije dobilo zvanično obaveštenje od strane Haškog tribunala o današnjoj odluci, naglasio je on.

"Kada bude dobila zvanično obaveštenje, Vlada Srbije će se u narednim danima izjasniti o daljim koracima", podvukao je šef srpske diplomatije.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom veću da momentalno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak.

Šešelj je raugujući na tu odluku izjavio da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio od kada se vratio u Beograd.

"Da vidimo kako će sada da me hapse", rekao je Šešelj i dodao da se nalazi u sedištu radikala, te da obavlja stranačke poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track