PREDSEDNIK POTKAČIO PREMIJERA Nikolić: Nije dobro da Vučić sam vlada Srbijom
Foto: Marina Lopičić

Ponovo nesuglasice

PREDSEDNIK POTKAČIO PREMIJERA Nikolić: Nije dobro da Vučić sam vlada Srbijom

Politika -
Nisam ni ja od Aleksandra saznao da je on za izbore, nego sam pročitao u novinama, poručio šef države

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ponovo je napao premijera Aleksandra Vučića i SNS! Rekao je da nije dobro kada jedna stranka sama vodi državu, a na Vučićevu zamerku da bi voleo da je od predsednika lično čuo da nije za izbore, uzvratio je da je i on iz novina saznao premijerov stav o izlasku na birališta!Premijer je, podsetimo, rekao da bi voleo da su mu Nikolić, kao i lider socijalista i potpredsednik Vlade Ivica Dačić, stav o izborima rekli u četiri oka, a ne po novinama. Na to je predsednik uzvratio:Neće da mu oćuti- Aleksandar je malo brzo reagovao kada je rekao da bi voleo da je saznao od mene lično da sam ja protiv izbora. Ali nisam ni ja od njega saznao da je on za izbore, nego sam pročitao u novinama. To je bio nesporazum u komunikaciji - rekao je Nikolić za Novosti i nastavio:- Vidim njegovu dilemu - s jedne strane bi SNS dobila te izbore i na njima bi moglo da se postigne da se eliminišu koalicioni partneri - SPS ili neko drugi. Ali moje mišljenje je da nije dobro kada jedna stranka sama vodi državu. Izbori će oduzeti mnogo vremena, koje je sada dragoceno. Ali ako do njih dođe, podržaću SNS - zaključio je on.Na to ministar odbrane i potpredsednik SNS Bratislav Gašić podseća Nikolića da odluke o izborima donose Vučić i stranka.- SNS sve odluke donosi u organima stranke, tako će biti i po pitanju izbora, koalicija i svih drugih važnih pitanja - kaže on.A ministarka saobraćaja i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da nema razdora između Nikolića i Vučića.Bori se za mesto- O navodnim svađama premijera i predsednika uvek govore oni koji uopšte ne poznaju ni jednog ni drugog. Premijer Vučić i predsednik Nikolić nikada nisu, niti će ikada imati bilo kakva neslaganja u vezi sa najznačajnim nacionalnim pitanjima, kao što su normalizacija odnosa Beograda i Prištine i evropski pravac Srbije. Građani nemaju razloga za brigu jer obojica, premijer i predsednik, svako na svoj način i u okviru svojih nadležnosti, na najbolji način brane interese Srbije u ovim nimalo lakim vremenima - kaže ona.Imajući u vidu poslednje Nikolićeve izjave o izborima, Branko Radun, politički analitičar, kaže da predsednik Srbije preko premijera Vučića pokušava da nađe mesto pod suncem.- Predsednik pokušava da se preko bitnih pitanja pozicionira na političkoj sceni kao važan akter i figura bez koje nije moguće prelomiti najvažnija državna pitanja. Jasno je da iza njih dvojice stoje različiti stavovi, a očigledno je da se Nikolić oseća skrajnutim, te pokušava da se vrati u centar odlučivanja - kaže Radun.

Pisao mu patrijarhNIKOLIĆ PRAVI SVOJ SASTANAK O KIMPredsednik Nikolić će, prema saznanjima Kurira, sledećeg utorka upriličiti sastanak povodom Kosova.- Nikolić je od patrijarha Irineja dobio pismo u kojem ga je zamolio da on organizuje sastanak državnog vrha u vezi s novim uslovima o Kosovu. On će pozvati Vučića, Dačića, predstavnike SANU, civilnog sektora i medija. Predložiće i da se medijima dostavi stenogram kako bi se videlo o čemu se raspravljalo na sastanku - otkriva izvor Kurira.

Aleksandar VulinBOLJE IZBORI NEGO REFERENDUMMinistar za rad Aleksandar Vulin rekao je juče da su u ovom trenutku izbori u Srbiji bolje rešenje od referenduma.- Referendum je samo odgovor na jedno pitanje. Naša politička situacija daleko je kompleksnija nego samo odgovor na jedno pitanje. Ako mene pitate, pre bih išao na izbore ako imamo dilemu u kom pravcu Srbija treba da ide - rekao je Vulin.

Kurir, 11. 10. 2015... Nikolićev intervju za naš list
Kurir, 11. 10. 2015... Nikolićev intervju za naš list

Zaneo seNAŠIROKO PRIČAO ZA „KATASTROFU“Nikolić je u intervjuu Novostima nazvao Kurir „katastrofom“. Preciznije, rekao je da bi bila katastrofa da Novosti i Politika liče na Kurir. Predsednik je, izgleda smetnuo s uma da je pre samo nedelju dana naširoko govorio za tu „katastrofu“. Da li to znači da su i njegovi odgovori u intervjuu Kuriru bili katastrofa?

Zbog ovog su se svađaliJEDAN U KLIN, DRUGI U PLOČUAleksandar Vučić: Nikolić, kao i lider socijalista i potpredsednik Vlade Ivica Dačić, mogu da imaju svoje stavove, ali voleo bih da su mi to rekli u četiri oka, a ne po novinama.Tomislav Nikolić: Aleksandar je malo brzo reagovao kada je rekao da bi voleo da je saznao od mene lično da sam ja protiv izbora. Ali nisam ni ja od njega saznao da je on za izbore, nego sam pročitao u novinama.Aleksandar Vučić: Barem tajkuni više nisu nadležni za interese zemlje i naroda kao što je to bilo u ovoj zemlji.Tomislav Nikolić: Nije trebalo hapsiti tajkune, već ih iskoristiti da pomognu Srbiji.Tomislav Nikolić: Kad sam video koji su ljudi u Vladi, tačno sam znao da će Aleksandar da produžava radno vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track