SDS: Ostavka Stefanovića, Lončara i Selakovića zbog gostovanja na Pinku
Foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić, Dragan Kadić

Veštački pravili vanredno stanje

SDS: Ostavka Stefanovića, Lončara i Selakovića zbog gostovanja na Pinku

Politika -
BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je danas ostavke ministara Nebojše Stefanovića, Zlatibora Lončara i Nikole Selakovića zbog toga što su, kako smatraju u toj stranci, zloupotrebili funkcije i učestvovali "u ratu tabloida, veštačkog kreiranja vanrednog stanja i širenja panike".

Time je, kako se navodi u saopštenju SDS, narušen ugled državnih institucija i ugrožena vladavina prava u Srbiji. Ta stranka ocenila je da je nedopustivo da ministar unutrašnjih poslova reaguje na napad premijera u jednom tabloidu tako što drži konferenciju za novinare sa naoružanim pripadnicima MUP-a.

"Tabloidni napad na premijera ne može da se poredi sa vanrednim ili ratnim stanjem, a konferencija koju je održao ministar Stefanović bila je prilagođena upravo takvim okolnostima. Ako se ministri ponašaju kao da smo u okolnostima državnog udara, to ne znači da je do državnog udara zaista došlo, ali itekako znači da su prekršili svoje nadležnosti i zloupotrebili funkcije", navodi se u saopštenju.

Ta stranka ocenila je da će Srbija, ukoliko pomenuti ministri ne podnesu ostavke, od danas biti zemlja u kojoj nijedan građanin neće moći da se osloni na državne institucije i u kojoj će građanima biti ukidana prava kada god to bude u interesu vlasti.

"Nakon jučerašnjeg dana Srbija i jeste u svojevrsnom vanrednom stanju. To stanje može biti prekinuto samo ako vlast preuzme odgovornost za jučerašnje širenje panike i zloupotrebu države i institucija samo zbog toga što je jedan tabloid napao premijera", dodaje se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track