KOLEGE TUGUJU ZA DRAGANOM MIĆALOVIĆEM: Naučio je ćerke da vole!
Foto: Privatna arhiva

OPRAŠTAJU SE

KOLEGE TUGUJU ZA DRAGANOM MIĆALOVIĆEM: Naučio je ćerke da vole!

Pop kultura -

Otišao je jedan mladić. Vaspitao je na pravi način svoju decu Draganu, Miru i Slobodu, kaže glumčev prijatelj Tika Špic

Pozorišni i filmski glumac Dragan Mićalović preminuo je u ponedeljak, iznenada u 67. godini nakon kratke i teške bolesti, a iza sebe je ostavio bol u srcima ljudi koji su ga lično poznavali, ali i znali s malih ekrana iz serije „Srećni ljudi“ i voleli.

Prvak Narodnog pozorišta u Leskovcu i otac glumica Dragane i Slobode Mićalović biće sahranjen danas na groblju Lešće, a prijatelji i kolege kažu da je bio veliki čovek i umetnik koji je mogao još mnogo toga da odigra na sceni.

foto: Marina Lopičić

Energija dečaka

- Baš me je potresla ova vest. Otišao je jedan mladić, iako sam pročitao da je imao 67 godina. Imao sam osećaj kao da mu je tek 27. Duhom je bio mlad. On je bio posebna i koloritna ličnost. U njemu privatno i na sceni bila je čitava jedna galerija likova. Veliki je gubitak njegov odlazak za naše pozorište. Mogao je još mnogo toga da pruži. Bio je gladan uloga. Nesreća nas glumaca iz provincije je što možemo da igramo samo u svojoj kući - kaže glumac Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic.

foto: Printscreen

Zaigrao sa mezimicom

Dragan će najviše nedostajati svojim ćerkama Slobodi, Dragani i Mirjani.

- Bio je topao i porodičan čovek. Brinuo je na pravi način o svojoj deci, što vidimo po Gagi, Miri i Bobi. Usadio im je vaspitanje da šire ljubav. Verujem da će njegov odlazak biti velika rupa u srcu i na duši. Zaslužio je da ga pominjemo samo po lepom - zaključuje kolega Smiljković.

foto: Printscreen

Mićalović je najpoznatiji kao ljubavnik Cane Fontane iz serije „Srećni ljudi“, a poslednje uloge ostvario je u „Vojnoj akademiji“ i „Sinđelićima“.

Dragan nije želeo da mu se ćerke bave glumom, ali nije uspeo da ih odgovori od toga. Podržao je Slobodu i Draganu u odluci da budu glumice.

Po penzionisanju preselio se u Beograd da bi više vremena provodio sa svojim unukama Milom, Verom, Mašom i Zojom.

foto: Zorana Jevtić

Ribolovac PECAO SA ZETOM

Dra­gan je po­red glu­me na­j­vi­še vo­leo ri­bo­lov. Na pe­ca­nje je če­sto išao u dru­štvu ze­ta Vo­ji­na Će­t­ko­vi­ća.

REAGOVANJA

Eva Ras

NIJE SE ŽALIO NA BOLEST

Mnogo sam tužna. Teško mi je palo kad sam čula da je Dragan umro. Za nas koji smo s njim radili ovo je vrlo tužan dan. Videla sam ga pre dva meseca, nije mi delovalo da je bolestan, niti mi je nešto pričao o tome.

Žiža Stojanović

ZVALA SAM GA KUCO

Potresena sam jako. Dragan je bio dobar partner u seriji, vrlo disciplinovan, talentovan i vredan, mnogo me poštovao. Zvala sam ga Kuco i posle završetka snimanja serije i svaki put smo se smejali tome. Dragan ima dve ćerke koje su sjajne glumice, nasledile su talenat od njega. Mnogo velikih glumaca je preminulo u poslednje vreme, Dragan je jedan od njih.

Bogoljub Mitić Đoša

NAUČIO ME DA NE BUDEM BUDALA

Žalim kao za svojim ocem. Dragan me naučio da ne budem budala u glumi. Zahvaljujući njemu, Špic i ja smo u najteža vremena, devedesetih godina, radili u pozorištu i tako prehranjivali porodice. Leskovačko pozorište bez njega više nikad neće biti isto.

Kurir / E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track