APSURD NA BITEFU: Političari zabrinuti zbog kulturnih orgija
Foto: Dragana Udovičić

Pritisci na Bitef zbog predstave sa otvaranja

APSURD NA BITEFU: Političari zabrinuti zbog kulturnih orgija

Pop kultura -

Direktor festivala Miloš Latinović kaže da mu se usijao telefon od poziva iz vrha vlasti nakon izvođenja „Olimpa“

Predstava „Olimp“ belgijskog reditelja Jana Farba, koja je trajala 24 sata, žestoko je podelila javnost, a direktor Bitefa Miloš Latinović otkrio je na konferenciji za medije da ne prestaje da mu zvoni telefon.

- Posle „Olimpa“ morao sam da razgovaram s političarima. To je moj posao kao direktora - rekao je Latinović, koji nije želeo da otkrije ko ga je zvao iz vrha vlasti.

U predstavi kojom je otvoren Bitef, kako tvrde pojedinci, sporne su scene u kojima muškarci goli igraju na bini uz zvuke sirtakija, one u kojima žene pokazuju intimne delove tela i šaraju ih bojama, ali i one u kojima je seks eksplicitno prikazan.

foto: Dragana Udovičić

Neki čak potez RTS da prenosi predstavu upoređuju s emitovanjem rijaliti programa.

- Umivena ili zadrugarska rektalno-vaginalna estetika mlohavih penisa i testisa? Političnost spektakla ili spektakl postdramske političnosti? Zločin je biti ravnodušan. Uživajmo u sopstvenoj tragediji - samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Premijera

PRIČA IZ SRPSKE MITOLOGIJE

Na Bitefu će večeras premijerno biti izveden komad „Carstvo nebesko“. Veoma tražen reditelj Jernej Lorenci bavio se srpskom mitologijom, a glavne uloge tumače Olga Odanović, Nataša Ninković i druge zvezde Narodnog pozorišta. Predstava se igra u dva prostora i traje oko četiri sata.

Kurir / E.K.

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track