DEVICA U 29. GODINI: 8 stvari koje morate znati ukoliko ne želite seks pre braka
Foto: Profimedia

Ispovest

DEVICA U 29. GODINI: 8 stvari koje morate znati ukoliko ne želite seks pre braka

Žena -
Odlučila sam da "čekam brak" jer tako želim, a ne zato što su mi u crkvi tako govorili

Mnogo prašine se diže kada se radi o gubitku nevinosti i stupanju u seksualne odnose. Kada je pravi trenutak i treba li čekati pravu osobu?

Prema poslednjim istraživanjima, većina mladih u prvi polni odnos stupa oko 17. godine. Možda je baš zato priča ove devojke (29) posebna; ona je odlučila da čeka brak.

Zašto je donela takvu odluku i šta poručuje devojkama koje razmišljaju kao ona, pročitajte u nastavku:

- Odlučila sam da "čekam brak" jer tako želim, a ne zato što su mi u crkvi tako govorili

- Vernica sam, ali ovakvu sam odluku donela iz ličnih razloga i uverenja, a ne zato što mi je neko drugi govorio da je to ispravno. Smatram da će zbog ovoga moj brak jednog dana biti kvalitetniji i bolji.

- To nije najvažnija stvar u vezi sa mnom

Shvatam da je velika stvar ako u današnje vreme nemaš seks dok svi tvoji vršnjaci to rade. Ali moj celokupni identitet ne počiva na činjenici da sam devica, kao ni u "single" statusu. Želim da me drugi doživljavaju kao ljudsko biće s mnogo kvaliteta, a ne etiketiraju na temelju mojih pogleda na seksualnost.

- Odlučila sam da neću da stupam u polne odnose do braka, ali to ne znači da ne osećam seksualnu željuBaš kao i svi ljudi, i ja osećam seksualnu želju. Čekati je teško, ali nije nemoguće. Činjenica da uspevam da se oduprem fizičkoj želji čini me snažnijom i sada znam da puno toga u svom životu mogu kontrolisati.

- To što sam odlučila da budem devica do braka ne znači da sam lezbijkaAli hvala na pitanju.

- Devojke, ako ste i vi odlučile isto, budite sigurne da postoje dečaci koji razmišljaju na isti način ili će barem poštovati vaš odabir.

Ponekad je obeshrabrujuće čuti mnoge momke koji komentarišu kako nikada ne bi mogli da budu s devojkom koja ne želi seks (što je potpuno u redu jer je to njihov izbor), ali uveravam vas da postoje oni koji će vam se diviti i poštovati vas zbog vašeg odabira.

- Smatram da me moja odluka poštedela mnogo patnje i boliBudući da sam do sada bila u vezama gde nisam ostvarivala takvu fizičku prisnost, bilo je mnogo lakše okrenuti se i otići i nastaviti dalje. Mislim da bi mi prekidi puno teže "pali" da sam doživela posebnu vrstu intimnosti.

- Izražavanje sopstvene seksualnosti ne događa se samo za vreme seksualnog čina

- Seksualnost je deo prirode svakog bića i ne mislim da je moja potisnuta zbog odluke da nemam seks. Ja je izražavam kroz poštovanje i prihvatanje sopstvenog tela, kroz ples i odnose s ljudima oko mene.

- Ponosna sam na svoju odlukuIako se mnogi filmovi i serije sprdaju na račun odraslih ljudi koji nisu stupili u polne odnose, ja sam sigurna u svoj izbor. Moji prijatelji i porodica me podržavaju i vole bez obzira ne sve. Verujte mi, biti 29-godišnja devica nije tako strašno.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Popsugar.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track