Rukometaši u drugom poluvremenu razbili Saudijsku Arabiju

Rukomet

Rukometaši u drugom poluvremenu razbili Saudijsku Arabiju

Ostali sportovi -
Današnji duel sa Saudijskom Arabijom trebalo bi da bude jači trening za "orlove" pred dva glavna okršaja u grupi C sa Poljskom i Slovenijom

Muška rukometna reprezentacija Srbije, pobedila je Saudijsku Arabiju 30:20 (12:10) u trećem kolu Svetskog prvenstva, koje se igra u Španiji. Posle tri meča Srbija ima maksiumalan učinak, i u naredna dva meča sa Poljskom i Slovenijom, boriće se za što bolji plasman pred nastavak nadmetanja.

Meč u Saragosi ima je dva različita poluvremena. Prvo u kom su se izabranici selektotra Vukovića mučili sa rivalom, dugo bili u zasostatku i tek od 23. minuta uspeli da uspostave kontrolu meča. U nastavku je međutim sve došlo na svoje mesto i razlika je iz minuta u minut raspla, što je stručnom stabu Srbije dalo priliku da na terenu proveri sve rukometaše.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je kapiten Momir Ilić sa osam golova.

Srpski rukometaši će u sledećem kolu, koje se igra u četvrtak, odmeriti snage sa Poljskom.

Tekstualni prenos

Drugo poluvreme

Meč je završen rezultatom 30:20

Vuković kombinuje, ali prednost našeg tima se održava na deset golova, više nema nikakve dileme, da će Srbija ostvariti i treći trijumf na Svetskom prvenstvu.

Odbrana je sve pokretljivija, čini se da Suadijci nemaju više snage, te se naš tim u napadu poigrava 24:14.

Saudijci po drugi put imaju dva igrača više, ali Gajić brani pokušaj sa kriva, dok Stanković sa igračem manje u polju pogađa za 21.13.

Gol Saudijaca za 19.13.

Period igre sa mnogo grešaka na obe strane, koji su naši igrači bolje iskoristili pogađao je i Momir Ilić, što je uz dobre odbrane Gajića, dovelo do 19:12 dvadeset minuta pre kraja.

Alabas je posle dugog napada prekinuo seriju Srbije, da bi potom Saudijci u kontri smanjili na 15:12.

Zelenović je izborio, Momir Ilić pogodio sedmerac - 15:10

Nova kontra i gol Vučkovića - 14:10.

Drugo poluvreme počelo je greškom Saudijaca i petim golom Ivana Nikčevića, kojim je Srbija stekla za sada najubedljivije vođstvo 13:10

Prvo poluvreme

Nikčević u kontri pogađa za 12:10.

Mnogo je grešaka u igri naših rukometaša, ali oni na minut pre poluvremena dolaze do prednosti 11:10.

Prodanović je isključen, a Saudijci pogađaju Gajićev gol. Posle odbrane golmana, borbeni i rastrčani rival Srbije, korsti prednost od dva igrača više i dolazi do izjednačenja - 10:10.

Deveta odbrana golmana Gajića i gol Nikčevića za 9:8. Nemanja Zelenović je postigao prvi gol na SP i doneo nam vođstvo od 10:8.

Nova greška u dodavanju, što rival koristi i u kontranapadu, postiže gol 7:8. Novo isključenje za Saudijce. Gol Prodanovića.

Šešum je sa igračem manje pogodio za prvo vođstvo Srbije 7:6. Vođstvo međutim nije dugo trajalo, jer su Saudijci iz sedmerca izjednačili u dvadesetom minutu igre u Saragosi.

Posle minuta odmora koji je zatražio Vuković, Srbija je izjednačila, a potom je Vučković isključen.

Saudijci još jednom pogađaju sa devet metara i to u trenucima kada imaju igrača manje.Posle promašaja Toskića, naš golman Gajić je nezgodno skrenuo vrat.

Vujin je postigao prvi gol na meču, 5:5.

Posle trećine prvog poluvremena Saudijska Arabija, čiji je igrač prvi put isključen na dva minuta vodi sa 5:3. Manaf Al Sajad brani šut Toskića sa crte, ali u nastavku akcije pogađa Ilić.

Loš napad Srbije i dobre reakcije golmana Saudijske Arabije na startu meča, posle sedam minuta rezultat je 3:3

U četvrtom minutu Momir Ilić pogađa za 2:2.

U prva dva minuta igre srpski rukometaši nisu uspeli da postignu gol, ali je Nikčević posle dva promašaja pogodio i smanjio vođstvo rivala na 2:1.

Prvo poluvreme

Posle dva startna trijumfa, protiv Južne Koreje (31:22) i Belorusije (34:28), atmosfera u srpskom timu je vrlo pozitivna. Samopuzdanje je iz meča u meč sve veće.

Pred današnji meč, selektor Vuković je zbog povrede desno krilo Bogdana Radivojevića zamenio je Nemanjom Zelenovićem, koji igra na poziciji desnog beka.

Srbija - Saudijska Arabija 30:20 (12:10)

Saragosa - hala: “Princ Filip“ Gledalaca: 1000 Sudije: Al Marzuki i Al Nuami (UAE)

Srbija: Dragaš, Šešum 3, Vujin 2, Nikčević 7, Toskić, Stanić, M. Ilić 8 (4), Zelenović 2, Gajić 20 odbrana (jedan sedmerac), Prodanović 4, Vučković 1, Mitrović, Stanković 3, N. Ilić, Nenadić, Marsenić.

Saudijska Arabija: Al Saed Manaf, Alsalem Muhamed (jedna odbrana), Alsalem Mahdi, Almohšin, Alhabib, Alobaidi, Alenbavi, Alharbi, Alobaidi, Alhamad, Alabad, Alzajer, Alabdulali, Alzaer, Alabdulali, Alzaer, Alhanabi, Altavel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track