Angela Merkel povređena na skijanju!
Foto: RTS-Bild

Nezgoda u Švajcarskoj

Angela Merkel povređena na skijanju!

Planeta -
Kancelarka je otkazala sve sastanke u naredne tri nedelje, naveo je portparol nemačke vlade Štefan Zajbert, dodajući da je Merkelova pretrpela kontuzije i naprsnuće karličnog prstena

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel povredila je karlicu u nezgodi na skijanju u Švajcarskoj.

"Kancelarka je otkazala sve sastanke u naredne tri nedelje", naveo je portparol nemačke vlade Štefan Zajbert, dodajući da je Merkelova pretrpela kontuzije i naprsnuće karličnog prstena.

Merkelova je pala za vreme Božićnog odmora. Ona je u prvom trenutku mislila da se samo ugruvala, ali se ispostavilo da se radi o delimičnom prelomu, pa sada hoda uz pomoć štaka.

"Kancelarka je, naravno, u stanju da radi i da u potpunosti komunicira", kazao je Zajbert, dodajući da se incident dogodio pri "sporom" skijanju, ali nije hteo da iznese druge detalje, prenose agencije.

Kancelarka je otkazala posetu Varšavi u koju je trebalo da otputuje u sredu ove nedelje i neće primiti novog premijera Luksemburga Ksavijera Betela u četvrtak kako je bilo planirano, istakao je njen portparol. Ali ona će voditi satanak vlade u sredu što će biti prvo zasedanje ministara nove velike koalicione vlade njenih konzervativaca i socijaldemokrata koja je formirana prošlog meseca.

Podsetimo, nemački vozač Formule 1 Mihael Šumaher prošle nedelje je takođe doživeo tešku nesreću na skijanju. Njegovo zdravstveno stanje je i dalje kritično.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track