AUSTRIJSKI ŠEF POLICIJE: Grupa Čečena uhapšena je zbog kriminala, a ne zbog terorizma!
Foto: AP

mogu da odahnu

AUSTRIJSKI ŠEF POLICIJE: Grupa Čečena uhapšena je zbog kriminala, a ne zbog terorizma!

Austrija -

BEČ - Ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka smatra da je oružje i municije koje je pronađeno kod grupe uhapšenih izbeglica iz Čečenije, u jednoj od četvrti Beča, povezano sa kriminalnim organizacijama.

„Masovno hapšenje Čečena, prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova, nije zbogsumnji na teroriazm, nego u vezi sa kriminalnim prestupima i sukobu kriminalnih grupa“, saopštila je agencija APA pozivajući se na izjavu ministra.

Prema navodima austrijske policije, u petak uveče u Beču su uhapšene 22 izbeglice iz Čečenije, od 25 do 50 godina, posle dojave da se velika grupa ljudi okuplja o oblasti Floridsdorf.

Ranije je saopšteno da je austrijska policija uhapsila u Beču 22 državljanina Čečenije, kod kojih su pronađeni naoružanje i municija. Prilikom hapšenja pronađeno je jedno automatsko oružje, jedan pištolj i municija. Policija je dobila informaciju od građana da se na trgu Donauinzelplac nalazi grupa od više desetina osoba.

Policijska patrola zatekla je sumnjive osobe, a kada su ih čuvari reda pitali šta rade odgovor je bio: „Šetamo se“, iako se radilo o svadbi. Pošto je jedan policajac video pištolj, koji je očigledno neko od prisutnih pokušao da sakrije u snegu, usledilo je hapšenje ukupno 22 osobe.

Više automobila u vlasništvu osumnjičenih je pretraženo, a pokrenuta je i istraga zbog sumnje da se radi o terorističkom udruživanju.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track