BABA I DEDA TUŽE UNUČIĆE: Pozajmili sinu pare, on umro, sada od njegove dece traže da vrate dug!
Foto: Zorana Jeftic

Porodična drama završila na sudu

BABA I DEDA TUŽE UNUČIĆE: Pozajmili sinu pare, on umro, sada od njegove dece traže da vrate dug!

Austrija -
Tužioci traže od unučića 125.000 evra koje su u tri rate pozajmili sinu, ali im on nije vratio. Umro je od raka 2012. godine, u 47. godini

FELDKIRH - Svađa oko novca između dvoje starijih Austrijanaca i njihovih unučića prerasla je u pravu porodičnu dramu čiji će epilog biti na sudu. Baba i deda iz Feldkirha tuže svoje unuke, tražeći da im vrate 125.000 evra koje su pozajmili svom sinu, njihovom ocu, koji je u međuvremenu umro.

Parnica je počela juče u pokrajinskom sudu u Feldkirhu. Tužioci, baba i deda traže od unučića pare koje su u tri rate pozajmili sinu, ali im on nije vratio. Umro je od raka 2012. godine, u 47. godini.

Njegovo dvoje dece vode se kao naslednici, pa tužitelji od njih traže povraćaj novca koji su mu dali.

Ovaj proces još više udaljava babu i dedu od unučića, pišu austrijski mediji. Ovo je postalo jasno juče pre saslušanja. Dok su njih dvoje čekali u hodniku ispred sudnice, unučići se čekali napolju.

Kao svedok na početku jučerašnjeg saslušanja ispitana je supruga pokojnika, njegova druga žena. Ona je posvedočila da joj je partner saopštio da je od roditelja dobio 125.000 evra u tri rate. Pri tome se radilo o pozajmljenom, a ne o poklonjenom novcu, izjavila je ova 48-godišnjakinja.

Kako je rekla, nije postojao jasan dogovor o načinu vraćanja novca. Ona je izjavila da joj je partner rekao da su mu roditelji rekli da vrati novac kada im zatreba, pre svega za penziju.

Njen partner je prvo dobio 100.000 evra koje je čuvao u jednoj švajcarskoj banci. Ovu sumu suprug je, kaže, prilikom razvoda dao svojoj prvoj ženi i majci tuženih unučića kako bi zadržao zajedničku kuću.

Potom je od roditelja dobio 15.000 evra kako bi finansirao kupovinu stana. Na kraju su mu pozajmili 10.000 evra da bi, dok je bolovao od raka, mogao da preuzme kapital iz svoje kompanije. Pri svedočenju, žena je više puta naglasila da je njen partner nameravao da vrati novac roditlejima, ali da je, nažalost, umro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track