(FOTO) STRAVIČAN ZLOČIN U BEČU: Deca gledala dok im je otac davio majku!
Foto: Printscreen Heute.at

Porodična drama završila tragično

(FOTO) STRAVIČAN ZLOČIN U BEČU: Deca gledala dok im je otac davio majku!

Austrija -
BEČ - Muž (41) ubio suprugu (22) pred očima njihove dve ćerkice.

Zločin se dogodio sinoć u 14. bečkoj opštini Penzing, a ubica je jutros uhapšen. Kako je saopštio portparol bečke policije Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger) ubica je jutros nazvao baku svoje supruge i rekao da dođe se "nešto desilo" njenoj unuki.

Kada je stigla u stanu zatekla je unuku kako leži na podu, a pored nje uplakane njihove dve devojčice. Jedna je stara godinu i po dana a druga svega šest meseci. Srećom one nisu bile povređene. Žena je odmah pozvala hitnu pomoć koja je pokušala da reanimira ženu ali nije joj bilo pomoći. Konstatovano je da je smrt žene nastupila nasilnim putem. Odmah su pozvali policiju.

Policajci koji su prvi stigli na mesto zločina pretražili su najpre stan, a potom i zgradu gde su na tavanu pronašli muža žrtve, koji je odmah uhapšen bez pružanja otpora. Decu je preuzela socijalna služba. Prema prvim rezultatima istrage žena je ugušena ali će svi detalji biti poznati posle obdukcije. Ubica se brani ćutanjem.

Forenzičari stižu na mesto zločina (Foto Printscreen Osterreich)
Forenzičari stižu na mesto zločina (Foto Printscreen Osterreich)

Policiji ova porodica poznata je od ranije. Naime u novembru su intervenisali po prijavi zbog nasilja u porodici, i protiv muža tada je podneta krivična prijava zbog napada, a 2014. godine dobio je i zabranu prilaska. Prema svedočenju komšija čovek je bio sklon alkoholu a nije bio zaposlen.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track