NOVE TVRDNJE: Avion Džermanvingsa bio oštećen na bečkom aerodromu!
Foto: Rojters

Otkazao mu relej

NOVE TVRDNJE: Avion Džermanvingsa bio oštećen na bečkom aerodromu!

Austrija -
Pozivajući se na portparola Lufthanze, bečki Kurir navodi da je nakon oštećenja na avionu trebalo da bude promenjen relej za upravljanje

BEČ - Avion nemačke niskobudžetne kompanije "Džermanvings", koji je pao u francuskim Alpima, bio je oštećen prošle nedelje na bečkom aerodromu Švehat, tvrdi bečki Kurir.

List, pozivajući se na portparola Lufthanze, navodi da je, nakon oštećenja prilikom obavljanja poslova pristajanja i iskrcavanja putnika i robe, bilo potrebno na avionu promeniti jedan relej za upravljanje.

Kurir ukazuje da je 17.marta, u 19.16 časova, sa aviona otklonjeno snabdevanje strujom sa kopna bez da se prethodno prekine dotok struje ka avionu. Usled toga došlo je do oštećenja releja, koji je zameljen. Potom je, uz uključene motore, obavljeno testiranje, koje je prošlo bez problema.

Pilot austrijske kompanije i šef saveta osoblja AUA Karl Minhard objasnio je da tako nešto može uvek da se desi. On je kazao da se i njemu tako nešto već desilo i da nije imalo nikakve posledice. Erbus A320 sa oznakom D-AIPX je prošle nedelje u više navrata leteo na liniji Beč-Dizeldorf-Beč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track