MERKELOVA DA INTERVENIŠE, OVO NIJE FER: Bavarska napala Austriju zbog lažiranja broja izbeglica!
Foto: Reuters

Ogorčeni

MERKELOVA DA INTERVENIŠE, OVO NIJE FER: Bavarska napala Austriju zbog lažiranja broja izbeglica!

Austrija -
Austrija je upozorila Nemce da devet autobusa treba da pređu granicu, ali iz nezvaničnih izvora znamo da su na putu 22 autobusa, kaže portparol bavarske policije

BEČ - Premijer Bavarske Horst Zehofer žestoko je danas napao Austriju optužući je da šalje na hiljade izbeglica u Nemačku, ne upozoravajući prethodno bavarske vlasti i pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da interveniše.

"To ponašanje Austrije opterećuje međususedske odnose. Ne mogu i ne smeju da se tako ponašaju", rekao je Zehofer.

Vlasti Bavarske koja upravlja gotovo celokupnim prijemom izbeglica po dolasku u Nemačku, optužuju Austrijance da ih ne izveštavaju o dolasku novih migranata, što otežava bavarskoj policiji da organizuje njihov pravovremeni prihvat.

Oko 2.000 migranata stiglo je u ponedeljak uveče pešice iz Austrije u Bavarsku, a da bavarska policija nije bila prethodno obaveštena.

Austrija je upozorila Nemce da devet autobusa treba da pređu granicu u utorak, ali "iz nezvaničnih izvora znamo da su na putu zapravo 22 autobusa", rekao je portparol policije Frank Koler.

"Sada je na kancelarki da razgovara s Austrijom", rekao je Zehofer koji se protivi politici Angele Merkel otkad je odlučila da širom otvori vrata Nemačke izbeglicama iz zona sukoba u Siriji i Iraku.

(Passauer neue presse)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja