AUSTRIJANAC PREŽIVEO MASAKR: Danijel (20) izrešetan ležao satima u dvorani Bataklan!
Foto: Facebook

NOĆNA MORA POD KIŠOM METAKA

AUSTRIJANAC PREŽIVEO MASAKR: Danijel (20) izrešetan ležao satima u dvorani Bataklan!

Austrija -
Mladićev otac je odmah krenuo iz Austrije za Francusku i zajedno sa ambasadorkom išao od bolnice do bolnice, sledeći svaki i namanji trag, ali nigde ga nisu našli Daniela

BEČ/PARIZ - Barem troje Austrijanaca bilo je u petak u pariskoj dvorani Bataklan među posetiocima rok koncerta kada su islamistički teroristi upali i počeli da pucaju po publici.

Jedan od Austrijanaca, 20-godišnji Daniel iz tirolskog mestašca Tarenc (Tarrenz), pogođen je tada u stomak, dok su devojka i još jedan mladić iz Tirola, ostali nepovređeni. Prema njihovom svedočenju nekoliko minuta pre ponoći četvorica terorista upali su u glavnu salu Bataklana, gde je koncert imala američka grupa "Eagles of Death Metal".

Teroristi su pucali dok nisu ispraznili okvire i onda nekoliko puta ponovo punili oružje i pucali po ljudima. Daniel je je tada teško ranjen u stomak. On je tek kada je policija okončala krvavu drama u Bataklanu, prebačen u jednu od pariskih bolnica. Lekari su stigli u poslednjem momemntu jer je Daniel već izgubio dosta krvi i odmah je operisan.

Za to vreme njegova porodica je takođe preživljavala dramu, jer nisu mogli da stupe u kontak sa njim. Naime njegov telefon i pasoš su ostali u sali Bataklan u njegovoj jakni. Otac i jedan porodični prijatelj lekar-anesteziolog Herman Kele (Hermann Köhle) iz tirolskog Imsta, odmah su krenuli za Pariz i potragu za Danielom. Zajedno sa ambasadorkom Austrije u Francuskoj su išli od bolnice do bolnice, sledeći svaki i namanji trag, ali nigde ga nisu našli. Očajni otac već je strahovao da je Daniel među 25 neidentifikovanih žrtava terorističkog napada.

U tom momentu ocu je stigla SMS poruka da mu je sin u pariskoj Univerzitetskoj bolnici Pitije-Salpetrijer. Momak je kada se probudio iz anestezije posle operacije dao bro telefona svog oca da mu jave da je živ. Dr. Kele je za ORF izjavio da je Daniel sada izvan životne opasnosti, ali da je iako teško ranjen uspešno operisan i da mu je stanje stabilno. Za nekoliko dana očekuju da će moći da ga prebace sanitetskim avionom u Austriju gde će nastaviti sa lečenjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja