NOVI INCIDENT U GORNJOJ AUSTRIJI: Leonding zasut lecima protiv izbeglica!
Foto: AP 2015

ne žele novi prihvatni centar

NOVI INCIDENT U GORNJOJ AUSTRIJI: Leonding zasut lecima protiv izbeglica!

Austrija -

BEČ - Nakon podmetanja požara u neuseljeni izbeglički smeštaj u Altenfeldenu pojavile su se pretnje u još jednoj opštini u pokrajini Gornja Austrija

U Leondingu, gde humanitarna organizacija "€žDiakonie"€œ planira da izgradi izbeglički smeštaj, pojavili su se leci kojima se seje mržnja protiv izbeglica. Gradonačelnik Leondinga Valter Bruner pozvao je policiju da pokrene istragu.

Građani Leondinga dobili su letke u kojima se tražioci azila paušalno optužuju za nasilje i silovanja. Takođe se navodi da oni prenose razne zarazne bolesti, a anonimni autor letaka zahteva "€žOkončanje lažne tolerancije"€œ i najavljuje da će se građani Leondinga braniti.

Bruner je kazao da njegova opština do sada nije imala negativna iskustva sa sedam izbegličkih smeštaja, u kojima se nalazi oko 200 tražilaca azila. Iako nisu svi oduševljeni susedima do sada nije bilo problema, naglasio je on.

"€žDiakonie"€œ obustavila je, privremeno, planove za uspostavljanje izbegličkih smeštaja u Leondingu zbog smanjenja broja izbeglica, ali najavljuje da će, ako to bude potrebno, nastaviti projekat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track