Pijani vozač kolima vukao policajca 15 metara!
Foto: ORF

POKUŠAO DA POBEGNE

Pijani vozač kolima vukao policajca 15 metara!

Austrija -
Policajac je jedva uspeo da se oslobodi, međutim, nastavio je da juri za autom i posle nekoliko minuta uspeo da ga zaustavi i uhapsi vozača

WAGRAJN - Pijani vozač (45) kog je zaustavila saobraćajna policija pokušao je da pobegne vukući automobilom policajca skoro 15 metara. Policajac je jedva uspeo da se oslobodi, ali je nastavio da trči za automobilom i na kraju ipak uspeo da ga zaustavi.

Ovaj će se slučaj sigurno još dugo prepričavati u policijskoj stanici u Wagrajnu, a prava je sreća da je policajac ostao živ. Naime, on je sprovodio rutinsku policijsku kontrolu tokom noćne smene i zaustavio je vozača kombija. Čim je vozač spustio staklo, bilo je očigledno da je pod uticajem alkohola.

Pijani vozač je prvo krenuo da pruža policajcu svoje dokumente, ali se u poslednjem momentu predomislio. Dodao je gas i pokušao da pobegne ne primetivši da za sobom vuče i policajca koji je ostao „zakačen“ da visi sa prozora.Policajac je posle 15-ak metara drame uspeo da se oslobodi, međutim, tek tada se zainatio da uhapsi pijanog vozača. Nastavio je da juri za autom i posle nekoliko minuta uspeo da ga konačno zaustavi.

Vozač koji je i sam bio potpuno zbunjen događajima konačno je pristao na alkotest koji je pokazao da u krvi ima neverovatnih 1,8 promila alkohola. Dozvola mu je odmah oduzeta, a protiv njega je podneta i krivična prijava zbog pružanja otpora prilikom hapšenja.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track