(FOTO) PALA U PONOR: Devojka visila nad provalijom držeći se za granu!
Foto: Printscreen Osterreich/ZOOM-TIROL

skrenula sa ski staze

(FOTO) PALA U PONOR: Devojka visila nad provalijom držeći se za granu!

Austrija -
Spasioci su uspeli helikopterom da priđu devojci koja se poslednjim atomima snage držala za "slamku spasa"

AKSAM - Devojka koja je sa društvom vozila snoubord (snowbord) van piste nije slutila da je ispred nje ambis u koji je sletela. Ona je u poslednjem momentu uspela da se uhvatila za tanko drvo.

Devojka je ostala da visi iznad ponora dubokog preko 100 metara, na grani koja je pretila da svakog momenta pukne a ona padne u provaliju. Ona se grčevito držala za ovu "slamku spasa", a kada su stigli spasioci bila je već na izmaku snage.

Četvoro omladinaca na snoubordovima je odlučilo da napusti označene staze za skijanje jer su hteli da uživaju u vožnji u tek napadalom i nedirnutom snegu u mestu Aksam u Tirolu.

„Kako se grupa približavala ponoru, njih troje je na primetilo opasnost i skrenulo na vreme. Devojka nije videla provaliju i nastavila je direktno ka njoj. Srećom prilikom pada, na prvu nižu platformu, uspela je da se uhvati za drvo i tako zaustavi od daljeg pada, ovaj put u mnogo dublji ponor. Tako je ostala da visi dok naš helikopter nije došao da je spasi“, saopštila je policija.

Tog dana Petera W. (30) lavina je zatrpala na brdu Raks (Rax). Za njega je spasilačka ekipa stigla prekasno i on se ugušio pod snegom. Četvoro planinara je zbog snežne oluje satima bilo zatrpano u brvnari u mestu Štajnernes Mer kod Salfeldena (Steinernes Meer bei Saalfelden). Spašeni su tek kada se nevreme smirilo a po rečima spasioca, bili su izgladeli i promrzli kada su ih pronašli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track