LOPOVI NA SVE STRANE: Pljačkaju turiste po bečkim hotelima!
Foto: Bečka Policija

ČUVAJTE SE PREVARANATA

LOPOVI NA SVE STRANE: Pljačkaju turiste po bečkim hotelima!

Austrija -
Ova dobro uigrana trojka prevaranata uvek radi kao tim, kaže portparol policije Tomas Kajblinger i upozorava građane na oprez

BEČ - Tročlana banda pokrala je juče u centru beča turiste iz Sausdijske Arabije u jednom prestižnom hotelu u centru Beča.

Lopovi su ženi ukrali tašnu u kojoj je bilo nekoliko hiljada evra gotovine i pasoči svih članova porodice. Žena je sa svojom porodicom stigla oko podneva u hotel na Rinfštrase u blizini Bečke opere i sela u predvorje hotela. Lopovi su posle dobro osmotrene situacije iskoristili pogodan momenat da izvedu dobro smišljenu akciju pljačke.

Jedan od lopova najpre je namerno ispred žene ispustio mobilni telefon koji se raspao na delove. Žena se sagla da mu pomegna da ih sakupi, da bi tada taj momenat skretanja njene pažnje sa stvari iskoristio drugi saučesnik. On je neopaženo pokupio ženi tašnu sa stolice, dok je sve vreme treći saučesnik čitavu situaciju držao na oku.Odmah posle krađe sva trojica su napustila hotel.

"Ova dobro uigrana trojka prevaranata radi uvek kao tim", kaže portparol policije Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger) i upozorava na oprez. Policija poziva sve koji prepoznaju članove ove lopovske bande da se jave policiji na telefon 01/31310/99/21221.

(Priredila V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track