(VIDEO) OČAJNI OD BOLA: Roditelji ubijene Mirele hteli da linčuju ubicu!
Foto: Printscreen Heute.at

INCIDENT NA REKONSTRUKCIJI UBISTVA

(VIDEO) OČAJNI OD BOLA: Roditelji ubijene Mirele hteli da linčuju ubicu!

Austrija -
Posle rekonstrukcije zločina roditelji, rodbina i prijatelji napali vozilo u kom je bio Aleksandar I. (21) osumnjičen za svirepo ubistvo Mirele Batanović (20) veći incident sprečili specijalci

SALCBURG - Roditelji svirepo ubijene Mirele Batanović (20), poreklom iz Bosne i Hercegovine, tokom rekonstrukcije ubistva pokušali su da linčuju Aleksandera I. (21) optuženog za ubistvo njihove kćerke. Veći incident sprečili su pripadnici specijalne policijske jedinice Kobre (Cobre).

Očajni roditelji, rođaci i prijatelji ubijene Mirele Batanović okupili su se juče ujutru u blizini kuće, koja se nalazi u mestu Zalfelden (Saalfelden) u blizini Salcburga, u kojoj se i dogodilo stravično ubistvo. Sačekali su policijski konvoja koji je na mesto zločina dovezao ubicu, a po izlasku Aleksandera I. iz jednog policijskog vozila okupljeni su počeli da viču „Ubico!“ pokušavajući da se probiju do njega. Međutim policajci su osumnjičenog odmah uveli u kuću.

Posle nekih dvadesetak minuta i završene rekonstrukcije Aleksandar je ušao u kombi koji je krenuo nazad u zatvor. Tada su roditelji ubijene Mirele Batanović su pokidali policijsku traku i pokušali da zaustave vozilo u kom se nalazio ubica njihovo kćerke. Odmah su reagovali pripadnici specijane policije, a jedan od policajaca je izvadio i sprej suzavac i uperio ga u razbesnelog oca. Srećom vrlo brzo su se umešali prijatelji Mirelinih roditelja i smirili situaciju.

Mirelina majka shrvana od bola vikivalaje je policajcima „Zašto štitite ubicu, on je uzeo moju Mirelu“, prenosi Hojte.

Ubicu dovode na rekonstrukciju zločina
Ubicu dovode na rekonstrukciju zločina

„Niko nije povređen, niti je iko uhapšen“, posle incidenta je za austrijski Javni radio-televizijki servis (ORF) izjavio Ortvin Lampreht (Ortwin Lamprecht), portparol policije.

Iako je tokom policijskog saslušanja Aleksander I. priznao zločin, tokom jučerašnje rekonstrukcije zločina osumnjičeni je odbio da na licu mesta odgovara na policijska pitanja i opiše detalje ubistva Mirele Batanović. Motiv ubistva je i dalje nepoznat

Video možete pogledati ovde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja