Bodiroga: Ispunjen cilj, rano za priču o novom selektoru
Foto: Tanjug)

Zadovoljan plasmanom na EP

Bodiroga: Ispunjen cilj, rano za priču o novom selektoru

Košarka -
Napravljen je veliki rezultat, s obzirom na okolnosti koje su se dešavale na pripremama i odsustva nekih igrača - rekao je Ivković

BEOGRAD - Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga izrazio je danas zadovoljstvo jer je reprezentacija osvajanjem sedmog mesta na šampionatu Evrope ostvarila cilj i izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji, čime je obezebeđen kontinuitet učešća na velikim takmičenjima.

"Najvažnije je da smo ostvarili cilj, plasman na šampionat u Španiji. Napravljen je veliki rezultat, s obzirom na okolnosti koje su se dešavale na pripremama i odsustva nekih igrača. Iza nas smo ostavili reprezentacije Grčke, Rusije i Italije", rekao je Bodiroga na konferenciji za medije u Kući košarke.

On je dodao da je Srbija pokazala da poseduje potencijal za velike domete.

"Igrači i stručni štab su dali veliki doprinos. Istakao bih kapitena Nenada Krstića, koji je pravi primer mladim igračima. Uvek se odazivao i bio uz svoju zemlju", poručio je Bodiroga.

Potpredsednik KSS istakao je da je još rano govoriti o nasledniku Dušana Ivkovića na mestu selektora.

"Prvenstvo je završeno pre dva dana. Slede razgovori sa predsednikom KSS i svima ostalima unutar kuće. Pričati sada o imenima kandidata bilo bi zaista preuranjeno", zaključio je Bodiroga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track