BRISEL SKRATIO ROK: Odgovor danas popodne!

Novi pritisak na Srbiju

BRISEL SKRATIO ROK: Odgovor danas popodne!

Politika -
Mi smo dobili pojašnjenje od predstavnika Evropske komisije da se očekuje da odgovor bude dat u ponedeljak do kraja radnog vremena, rekao savetnik predsednika Nikolića Marko Đurić

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok da Srbija da odgovor na ponudu u dijalogu ponedeljak popodne. "Mi smo dobili pojašnjenje od predstavnika Evropske komisije da se očekuje da odgovor bude dat u ponedeljak do kraja radnog vremena, da bi, ako odgovor bude potvrdan, za utorak bila pripremljena ceremonija potpisivanja. Reč je o suptilnom ili ne tako suptilnom dodatnom pritisku", rekao je Đurić u emisiji "Utisak nedelje" na Televiziji B92.

Uz napomenu da je rok da Srbija da odgovor ponedeljak popodne, a ne utorak popodne, Đurić je naveo da su zabunu, svesno ili nesvesno, izazvali činovnici. Upitan da li je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na današnjoj konferenciji za novinare poslao poruku da nema ništa od sporazuma, Đurić je kazao da je to "pogrešan utisak", jer je Nikolić nedvosmisleno rekao da će o tome državno rukovodstvo o tome obavestiti građen sutra, nakon što obavesti sagovornike. "Predsednik je nedvosmisleno preneo nezadovoljštvo načinom na koji je naša strana tretirana i odsustvom za komromis od strane druge strane", kazao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track