BRUTALNO: Čanak mi je uperio pištolj u glavu!

Vozač Pavla Lešanovića posvedočio

BRUTALNO: Čanak mi je uperio pištolj u glavu!

Društvo -
Svedok B. K. ispričao da mu je lider LSV pištoljem zapretio da zaboravi da je video kako je 24. septembra prebio Lešanovića

NOVI SAD - Brutalno.Gospodin Čanak mi je uperio pištolj u glavu, rekao da stavim ruke na volan i da se ne pomeram dok su dvojica njegovih ljudi prebijali Lešanovića - ispričao je juče na saslušanju pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Novom Sadu B. K., vozač Pavla Lešanovića, kojeg je lider LSV Nenad Čanak 24. septembra prebio ispred kafane „Tako je suđeno“.Kako za Kurir prenosi advokat Goran Petronijević, Nenad Čanak je potom Lešanovićevom vozaču uzeo ličnu kartu.- Svedok je izjavio da mu je Čanak tada rekao da zaboravi šta je video i da im daje pet minuta da se izgube. I Pavle Lešanović i njegov vozač do detalja su ispričali šta se dogodilo te večeri ispred kafane „Tako je suđeno“. Bila je to prava sačekuša, u kojoj su Pavla Lešanovića ozbiljno prebila trojica ljudi, odnosno Nenad Čanak i dva čoveka iz njegovog društva. Bilo je mnogo ozbiljnije i brutalnije nego što su to mediji ranije pisali. Bilo je tu udaranja štapom, rukama i nogama - kaže Petronijević.Podsetimo, Čanak je pretukao Lešanovića 24. septembra na parkingu ispred kafane „Tako je suđeno“, a tuči je prethodila njihova prepirka u restoranu. Čanak je u početku to negirao, da bi nekoliko dana kasnije u Skupštini Srbije priznao da je to uradio jer je branio čast svoje bratanice, koju je Lešanović maltretirao.- Kada je izašao iz automobila, bacio sam štap u stranu i tukao ga pesnicama - rekao je tada Čanak, koji je potom podneo ostavku na mesto narodnog poslanika.

Lešanović juče ispred osnovnog suda u Novom Sadu
Lešanović juče ispred osnovnog suda u Novom Sadu

Uskoro svedoči Čankova bratanicaPored Lešanovića i njegovog vozača, istražni sudija juče je saslušao i vlasnika kafane „Tako je suđeno“, nekadašnjeg vaterpolistu Danila Daču Ikodinovića, kao i konobare koji su te večeri bili prisutni. U nastavku istražnog postupka, 28. februara kao svedoci trebalo bi da budu saslušane četiri ženske osobe, među njima i bratanica Nenada Čanka Sara Čanak.

Ikodinović: Posvađali se zbog muzike- Danilo Ikodinović je posvedočio šta se dešavalo u kafani neposredno pre tuče. Kako je rekao, Čanak i Lešanović sporečkali su se oko muzike, odnosno da li će se slušati ova ili ona pesma. Ikodinović je istakao da nije video šta se dešavalo ispred kafane - rekao je Petronijević i dodao da je utvrđeno da su kamere na parkingu bile isključene, te da nije snimljeno šta se dogodilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track