Ceca: Uplatila sam dva miliona, skupljam još s prijateljima
Foto: Damir Dervišagić

Pokrenula akciju s ljudima iz dijaspore

Ceca: Uplatila sam dva miliona, skupljam još s prijateljima

Stars -
Od srca Svetlana Ražnatović donirala novac na račun Vlade Srbije namenjen ljudima koji su postradali u ovim nezapamćenim poplavama, a humani pohod će nastaviti

Spasava najugroženije.Svetlana Ražnatović je po ko zna koji put opravdala epitet srpske majke i na račun Vlade Srbije namenjen za ugrožene poplavama uplatila dva miliona dinara! Folk zvezda smatra da će katastrofa tek uslediti u narednim danima, jer evakuisani ljudi nemaju gde da se vrate pošto su im domovi uništeni u kataklizmi koja je zadesila Srbiju. Ona je s prijateljima iz dijaspore pokrenula opsežnu akciju da bi sakupili još novca.- U kontaktu sam s našim ljudima u inostranstvu, radimo na tome da prikupimo sredstva kako bismo ljudima koji su ostali bez svega sagradili nove kuće. Kad god je Srbiji bilo teško, oni su bili tu. Nisam želela ništa da pričam pre nego što je novac - dva miliona dinara - koji sam uplatila legao na namenski račun Vlade Srbije - rekla je Ražnatovićeva za Kurir.Najveća balkanska zvezda ističe da je zabrinuta zbog dešavanja koja će uslediti kad se voda povuče.- Nama tek sledi katastrofa, jer gradove ponovo treba izgraditi. Ovo ne sme da bude kraj pomaganja, pomoć mora biti u kontinuitetu. Nisam želela da nosim hranu jer su apelovali da je ima dovoljno i da je najpotrebniji novac. Sada se postavlja pitanje gde ćemo da vratimo te ljude. Neće moći večno da ostanu u prihvatilištima. Sada je najbitnije da im se ponovo izgrade domovi. Sve je uništeno, kao zemlja vraćeni smo dvadeset godina unazad. Ionako smo bili sirotinja, a sada nas je zadesila i ovakva katastrofa - kaže Ceca.

Nesreća...Žene s decom u Obrenovcu
Nesreća...Žene s decom u Obrenovcu

BrineUDOMIĆU ŽENE S BEBAMACeca kaže da je želela da u svoju kuću smesti žene iz prihvatilišta s malom decom.- Htela sam s mojom sestrom Lidijom da udomim žene s bebama, ali sam saznala da su im našli smeštaj u hotelima. Ukoliko bude potrebno, sigurno ću to uraditi - ističe Ražnatovićeva.

PredlogVRATITE RADNE AKCIJENaša najveća folk zvezda smatra da bi bilo dobro da se ponovo uvedu radne akcije:- Svi muškarci iz moje kuće su se uključili u odbranu nasipa. Možda ne bi bilo loše organizovati radne akcije na kojima bi mladi bez posla gradili i radili. Njima bi bio uplaćivan radni staž i imali bi benefite. To je u Titovo vreme bilo tako, a mi smo to svi zaboravili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track