Italijani uhapsili sarajevskog narkobosa Kemu

Beli slon

Italijani uhapsili sarajevskog narkobosa Kemu

Crna Hronika -
Kemal Kalkadenac rođen je u Novom Pazaru, ali već godinama živi u luksuznom stanu u zgradi Bosmala

BREŠA - Šef narko-kartela Kemal Kalkadenac zvani Kemo, koji je u Italiji koristio lažni identitet na ime Juro Garić, uhapšen je u akciji italijanske policije “Beli slon” u kojoj je razbijena jedna od najvećih organizovanih kriminalnih grupa koja je krijumčarila veliku količinu droge.

U akciji “Beli slon” uhapšeni su i bračni par Edin i Najla Rešić iz BiH, koji su bili zaduženi da novac stečen prodajom kokaina u Italiji nose šefu klana Kalkadencu u Sarajevo, saznaje ekskluzivno Glas Srpske.

U akciji koja je u sredu i četvrtak izvedena u više italijanskih gradova uhapšene su ukupno 54 osobe. Sud u Breši, gdje je bio glavni centar narko-kartela, izdao je naloge za hapšenje 36 Italijana, 15 državljana balkanskih zemalja, dva Afrikanca i jednog Kolumbijca.

Na delu je uhapšeno 11 članova narko-kartela, a zaplenjena im je imovina vredna dva miliona evra.Policija je prilikom hapšenja pronašla 600.000 evra u kešu i više od 50 kilograma kokaina i hašiša. Istražioci i dalje rade na raskrinkavanju cijele međunarodne mreže za prodaju droge čiji centar je u Sarajevu, a devet članova ovog narko-klana je u bekstvu.

Šef narko-kartela koji je krijumčario kokain iz Španije u Italiju, a heroin sa Kosova u BiH i dalje prema zapadnoj Evropi Kemal Kalkadenac rođen je u Novom Pazaru 3. maja 1972. godine.

Poslednjih godina sa porodicom živi u Sarajevu u zgradi “Bosmala” gde je glavna baza narko-kartela. U toj zgradi Kalkadenac poseduje luksuzni stan od 225 metara kvadratnih, plaćen više od pola miliona maraka, te dva poslovna prostora koja je platio 600.000 KM. Sva ta imovina vodi se na njegovu taštu.

Edin Rešić je rođen 10. februara 1961. godine u Zagrebu, a Najla u Prijedoru. U istrazi Specijalnog odjeljenja krim-policije iz Breše Edin Rešić je rangiran u samom vrhu kriminalnog klana. Utvrđeno je da ima prijavljen boravak u BiH, te da poseduje državljanstvo BiH i Hrvatske.

- Bračni par Rešić, Edin i Najla, bio je zadužen za prenos novca, a da ne bi pobuđivali nikakvu sumnju, za obavljanje tih nezakonitih radnji koristili su kao paravan sopstvenu firmu “Alimentari Resic di Resic Edin e C. snc”. Firma nije radila gotovo ništa, međutim, u stvarnosti je služila za pohranjivanje novca zarađenog trgovinom drogom. Sedište firme bilo je u Breši - navodi policija Italije u “predmetu Beli slon” u koji je Glas Srpske imao uvid.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track