SPLIT: Draganu Paravinji počelo treće suđenje za ubistvo Antonije Bilić
Foto: Fonet.

Zatvoreno za javnost

SPLIT: Draganu Paravinji počelo treće suđenje za ubistvo Antonije Bilić

Crna Hronika -
ZAGREB - Na Županijskom sudu u Splitu danas je počelo treće suđenje Draganu Paravinji koji je prethodno dva puta na šibenskom sudu osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja maloletne Antonije Bilić sredinom 2011.

I ovo suđenje je zatvoreno za javnost, iako je Paravinja tražio da bude otvoreno. Sud je uvažio zahtev tužilaštva i porodice ubijene zbog zaštite maloletne žrtve.Očekuje se da će ponovljeno suđenje kratko trajati. Budući da svako novo suđenje zahteva novo sudsko veće, slučaj je prebačen u Split, jer u Šibeniku više nije bilo sudija za mlade.

Paravinja je u prethodna dva suđenja na sudu u Šibeniku osuđen na 40 godina zatvora, ali je Vrhovni sud oba puta ukinuo presudu.Vrhovni sud ne dovodi u pitanje da je Paravinja ubio maloletnu devojku, već smatra da nije dokazano da je prethodno 17-godišnjakinju pokušao da siluje.Ključni dokaz protiv vozača kamiona Dragana Paravinje bile su snimke nadzornih kamera kojima je rekontruisano njegovo kretanje, kao i tragovi krvi i sline Antonije Bilić pronađeni u njegovom kamionu.Slučaj Antonije Bilić potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu.

Višemesečna potraga za devojkom koja je poslednji put viđena 7. juna 2011. dok je stopirala na mostu preko reke Čikole kako ulazi u Paravinjin kamion, nije dala rezultate. To je bila najopsežnija potraga ikad u Hrvatskoj tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.U Paravinjinom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke. On je, najpre, istražiteljima u BiH (Republici Srpskoj), gde je pobegao, priznao, a potom porekao da je ubio devojku.Posmrtni ostaci Antonije Bilić pronađeni su krajem novembra 2012. na smetlištu kamionskog parkirališta na području Josipdola kod Ogulina.Paravinja je i u BiH i u Srbiji osuđen zbog pokušaja silovanja i silovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track