Najnovije vesti

PORUKA NEDUŽNE BEOGRAĐANKE RODITELJIMA CEPA I NAJTVRĐA SRCA: Studentkinju Saru Vidak već 2 nedelje drže u Spužu kao okorelog kriminalca, a ona iz zatvora hrabri majku i oca!
Foto: Privatna Arhiva, Kurir

Nevina devojka iza rešetaka zbog lažnih optužbi sudije iz Kotora

PORUKA NEDUŽNE BEOGRAĐANKE RODITELJIMA CEPA I NAJTVRĐA SRCA: Studentkinju Saru Vidak već 2 nedelje drže u Spužu kao okorelog kriminalca, a ona iz zatvora hrabri majku i oca!

Crna Hronika

Nevina studentkinja iz Beograda Sara Vidak (20), koja se već 14. dan nalazi u crnogorskom zatvoru u Spužu samo zato što ju je Jelena Stanišić, sudija Suda za prekršaje u Kotoru, lažno optužila za fizički napad, poslala je poruku svojim roditeljima koja cepa i najtvrđa srca.

foto: Facebook

Nedužna Sara, koja je na primorje krenula kako bi se oporavila od teške bolesti, a završila u ozloglašenom zatvoru, psihički je ipak toliko jaka, jer zna da su pravda i istina na njenoj strani.

Ona je zato smogla snage, znajući koliko je njenim roditeljima teško zbog svega što se desilo i što im nedeljama uništava živote, i pismom im uputila reči ohrabrenja iz zatvora.

foto: Kurir

"Ljubim vas sve, ne brinite se. Volim Vas! Držite se", napisala je rukom majci i ocu na ceduljici ova nedužna devojka i pored nacrtala srce.

Pritisak vlasti

ČEKA JE MONTIRAN PROCES

Saru Vidak u Crnoj Gori čeka montiran proces jer su ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin i Sudski savet i predsednica Vrhovnog suda Crne Gore javno su kršili pretpostavku nevinosti i vršili pritisak na sud da je pritvore i osude.

- Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

foto: Printscreen Facebook

Osnovni sud u Kotoru dokazao je da ima dvojake aršine, na osnovu kojih se Emina Adrović, ćerka vlasnika hotela na Svetom Stefanu, okrivljena za smrt mladića Miloša Vukomanovića, pušta na slobodu uz jemstvo, a Sara zbog navodnog zavrtanja ruke ostavlja iza rešetaka. To je još jedan dokaz da je reč o obračunu pravosuđa Crne Gore sa studentkinjom iz Beograda.

Podsetimo, sudija Jelena Stanišić optužila je Saru Vidak da ju je napala u prostorijama Prekršajnog suda u Kotoru, a ekskluzivna fotografija koju je Kurir objavio jasno pokazuje da na rukama Stanišićeve ne postoji apsolutno nijedna povreda!

foto: Kurir

Situacija je zapravo bila obrnuta, a Beograđanka je optužena bez dokaza, samo na osnovu lažnih optužbi sudije i njenih svedoka.

Sara je pribrana

Nevinu studentkinju, koja pored srpskog ima i kanadsko državljanstvo, posetio je i kanadski konzul, kao i sekretar kanadske ambasade. Srđan Lješković, Sarin branilac, rekao je za Kurir da je prilikom poslednje posete devojka bila pribrana.

foto: Profimedia, Privatna Arhiva

"Ona se dobro oseća, u njeno ime želeo bih da se zahvalim komandirkama Tanji, Miri i Mariji, kao i kompletnom osoblju istražnog zatvora. Takođe, zahvalan sam i pritvorenicama, koje imaju razumevanja za situaciju u kojoj se Sara našla", objasnio nam je Lješković i dodao da su primili rešenje kojim je Sari odbijena molba za jemstvo, ali da se neće žaliti na ovu odluku kako ne bi odugovlačili početak suđenja koji je zakazan za 31. avgust.

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Facebook, Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...