RADIKALI TRAŽE: Prekinuti diplomatske odnose sa Crnom Gorom zbog Sare Vidak!
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen Google Street View

SKANDAL CRNE GORE

RADIKALI TRAŽE: Prekinuti diplomatske odnose sa Crnom Gorom zbog Sare Vidak!

Politika -

Srpska radikalna stranka (SRS) najoštrije je danas osudila hapšenje studentkinje iz Beograda Sare Vidak koje se nedavno odigralo u Crnoj Gori i zatražila od nadležnih državnih organa da donesu odluku o prekidu svih diplomatskih odnosa sa tom državom sve dok optužnica protiv nje ne bude ukinuta.

"Ovaj slučaj predstavlja očiglednu zloupotrebu sudstva, zbog čega smo ubedjeni da Sara Vidak u Crnoj Gori ne može imati pravično sudjenje. Nakon što su je u svojim izjavama unapred osudili državni organi Crne Gore, Sudski savet, ministar pravde Crne Gore i predsednik Vrhovnog suda Crne Gore, ne može se očekivati da u toj državi postoji i jedan nezavisni sudija koji će smeti da presudi u njenu korist", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru ekspresno je podiglo optužnicu protiv studentkinje Sare Vidak (20) zbog navodnog napada na službeno lice, sudiju Jelenu Stanišić (39) koja tvrdi da je Beograđanka 14. avgusta na nju fizički nasrnula u Prekršajnom sudu u ovom gradu.

Optužnica, kojom Sari preti do pet godina zatvora, podignuta je po hitnom postupku tokom kojeg su saslušali pet svedoka sudije Stanišić, mahom njene kolege, ali nijedan svedok odbrane Sare Vidak - njena mama Olivera Vidak, verenik Stevan Prpa i Sarin maloletni brat.

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja