DRUGA ŽRTVA NESREĆE NA GRADILIŠTU U CENTRU BEOGRADA! Geometar Aca (41) je pao sa 60 metara kad se oplata obrušila i ostao na mestu mrtav!(FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

tuga do neba

DRUGA ŽRTVA NESREĆE NA GRADILIŠTU U CENTRU BEOGRADA! Geometar Aca (41) je pao sa 60 metara kad se oplata obrušila i ostao na mestu mrtav!(FOTO)

Crna Hronika -

Geometar Aca Šimunov (41) drugi je nastradali radnik na gradilištu u centru Beograda, i on je, zajedno sa Stefanom Dabetićem (26) pao 60 metara visine, sa 17. sprata kule B koja se gradi u okviru projekta "Beograd na vodi" u Savskom amfiteatru!

foto: Privatna Arhiva

Šimunov i Dabetić pali su sa visine od oko 60 metara, a Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt.

Uzroci tragedije i dalje nisu zvanično saopšteni, a kako nezvanično saznajemo, njih dvojica su bila na jednom delu oplate koji se obrušio iz zasad neutvrđenih razloga.

Dvojica stradalih radnika bila su zaposlena u kooperantskoj firmi koja radi za "Štrabag", glavnog izvođača radova u Beogradu na vodi. Prema navodima nadležnih, obojica su prošla kompletnu obuku, imali su punu opremu i bili uredno prijavljeni.

- Još se ispituju uzroci nesreće. Nepoznato je kako je došlo do toga da oplata popusti i da se obruši. Ispituje se da li su radnici pre pada bili obezbeđeni, odnosno vezani. Po okončanju istrage znaće se šta se tačno dogodilo - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Drugi poginuli, jedan od poslovođa na gradilištu, pre samo mesec dana postao je otac.

- Ne znam šta se tačno dogodilo, radio sam u trenutku kada su oni pali u drugoj kuli. Čule su se galama i sirene Hitne pomoći. Kada sam pogledao kroz prozor, imao sam šta i da vidim. Tela su bila dole, nepomična. Kasnije sam čuo da su pali sa oplate sa 17 sprata. Ni sam ne znam kako je to moglo da se dogodi - kazao je Kuriru jedan od radnika na gradilištu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track