OSUĐEN SRBIN BOGDAN, VOĐA BAJKERSKE BANDE BANDIDOS U AUSTRALIJI: Pucao čoveku u glavu zbog droge, dobio 9,5 godina robije (VIDEO)
Foto: EPA, Ilustracija

rasplet na vrhovnom sudu

OSUĐEN SRBIN BOGDAN, VOĐA BAJKERSKE BANDE BANDIDOS U AUSTRALIJI: Pucao čoveku u glavu zbog droge, dobio 9,5 godina robije (VIDEO)

Crna Hronika -

BRIZBEJN - Srbin Bogdan Ćuić, vođa opasne moto-bande "Bandidos" iz Brizbejna osuđen je na 9,5 godina zatvora zbog ubistva kineskog mladića ispred tržnog centra 2012. godine. Član iste grupe, Marko Cokara, dobio je 8 godina zatvora.

Ćuić je osuđen pošto je posle bega u Srbiju ponovo izručen Australiji gde mu se sudilo, a u odbrani je insistirao na tome da nije hteo da ubije Džeka Lija, te da je pištolj slučajno opalio.

Džek Li (22) je upucan u glavu u aprilu 2012. godine u brizbejnskom šoping centru "Centro" u Ejt Majl Plejnsu u Australiji. Na Vrhovnom sudu u Brizbejnu u sredu ujutru rečeno je da su se vođa moto-bande Bandidos Ćuić i njegov saradnika Marko Cokara sastali sa Lijem oko 19 sati, piše Dejli mejl.

Li je navodno članovima bande planirao da proda kokain u vrednosti od 3.500 evra. Međutim, kako je rečeno na sudu, Ćuić je uperio pištolj u Lija u nameri da mu otme drogu. Džek Li je upucan tokom borbe sa Ćuićem.

- Prihvatam da niste imali nameru da ubijete ili povredite Lija - rekao je sudija Martin Burns.

foto: 9news.com.au Printscreen

Burns je istakao kako su Ćuić i Cokara pokazali "besmisleno zanemarivanje" za gospodina Lija kada su pobegli sa mesta zločina bez pozivanja hitne pomoći ili pružanja pomoći upucanom mladiću.

Ćuić je osuđen da 9,5 godina zatvora zbog ubistva, dok je Cokara dobio 8 godina. Ćuić će imati pravo na uslovnu slobodu u martu 2020. godine, dok će Cokara moći da se prijavi u maju iduće godine.

(Kurir.rs/abc.net.au/Foto: EPA/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track