Najnovije vesti

TAJNA VEZA 2 UBISTVA KOJA SU POTRESLA BEOGRAD! Čaba Der ubio i advokata Mišu Ognjanovića, a na to ukazuju OVE SLIČNOSTI u likvidacijama!
Foto: Dragan Kadić, Printscreen

istih ruku delo?!

TAJNA VEZA 2 UBISTVA KOJA SU POTRESLA BEOGRAD! Čaba Der ubio i advokata Mišu Ognjanovića, a na to ukazuju OVE SLIČNOSTI u likvidacijama!

Crna Hronika

Nebojša Marković (37) iz Beograda, zet Aleksandra Šarca, pripadnika ozloglašene bande „Pink panter“, i advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) ubijeni su po istom receptu, a istražni organi proveravaju da li iza obe likvidacije stoji Čaba Der (38), plaćeni ubica iz Subotice, za koga se sumnja da radi i za kavački klan.

Čaba se sumnjiči da je 5. januara hladnokrvno likvidirao Markovića, a njegov prepoznatljiv rukopis je to što je žrtvu gledao u oči pre nego što je povukao oroz.

- Kada se uporedi snimak ubistva Markovića i rekonstrukcija Ognjanovićevog ubistva, nailazi se na neverovatne sličnosti. U oba slučaja ubica je prišao žrtvama i gledao ih u oči dok je povlačio obarač. Takođe, ista marka automobila - „fijat punto“, korišćena je za bekstvo. Jedina je razlika u tome što je Ognjanovićev ubica nosio kačket, a Markovićev kapu - otkriva za „Alo!“ sagovornik upućen u slučaj.

Istragom će biti utvrđeno da li je u pitanju slučajnost ili iza oba ubistva stoji Čaba, za koga se sumnja da je vrbovan da radi za klan dok je bio u zatvoru.

- Verovatno je radio za mnoge, odnosno za onoga ko plati više. Sumnja se da je među njima i jedan od najvećih kriminalaca u Evropi, tačnije jedan od najvećih narko-bosova na ovom području. On mu je preko svojih veza pružio zaštitu u zatvoru, a odmah po izlasku ga je uputio kod jataka u Baru, koji mu je, osim utočišta, obezbedio novac i kontakte sa odmetnutim delom jedne službe iz regiona. Za pruženu zaštitu, Čaba je morao da za njih odrađuje prljav posao - kaže izvor.

foto: Printscreen

Ne isključuje se mogućnost da je ubistvom Markovića neko želeo da pošalje poruku da će tako završiti svako ko radi za suparnički klan.

- Marković je u Beogradu držao restorane, pa se sumnja da je naručilac njegovog ubistva verovao da kroz poslove ugostiteljstva pere novac, pa je ovim potezom hteo da oslabi logistiku i mrežu suparnicima „kavčana“. Istražuje se i da li je Marković likvidiran da bi se osvetili njegovom zetu Šarcu, koji je pre osam godina ranjen u obračunu navijača - kaže naš dobro obavešteni izvor i podseća da su Šarac i njegov prijatelj Marko B. ranjeni u noge 2010. u pucnjavi u ulici Strahinjića bana, ali da nisu želeli da otkriju napadača.

U to vreme, Šarac i Marko B. bili su visokorangirani pripadnici jedne navijačke grupe, pa se verovalo da u pitanju bila borba za prevlast na tribinama.

- Malo je verovatno da je Marković ubijen u nastavku obračuna zbog tasta, ali se ništa se ne sme isključiti. Čaba je u svetu kriminala poznat kao nasilnik koji ne preza ni od čega i verovatno konzumira drogu. Sumnjamo da u ovom slučaju nije želeo da sakrije lice jer je želeo da se otkrije - kaže izvor, koji ne isključuje mogućnost da Čaba želi da prekine sa prljavim poslovima, ali i da je ucenjen.

Kurir.rs/Alo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...