UHVAĆEN FALSIFIKATOR IZ BUGARSKE: Pravio lažne platne kartice! Imao čak i uređaje za skidanje podataka sa računa (FOTO)
Foto: Uprava carina

određeno zadržavanje do 48 časova

UHVAĆEN FALSIFIKATOR IZ BUGARSKE: Pravio lažne platne kartice! Imao čak i uređaje za skidanje podataka sa računa (FOTO)

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave granične policije, uhapsili su M.A. (40), državljanina Bugarske, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pravljenje, nabavljanje i davanje drugom sredstava za falsifikovanje.

foto: Uprava carina

Policijski službenici su na Graničnom prelazu Gradina prilikom pregleda automobila „folksvagen“ kojim je upravljao osumnjičeni, u gepeku vozila i u tehničkim šupljinama pronašli 20 blanko platnih kartica kao i uređaje koji se koriste za skidanje podataka sa platnih kartica.

Oni su pronađeni u prostoru motora, pored filtera za vazduh, a potom i u ladicama za dokumenta i u desnim vratima, ispod plastičnih lajsni na podu, kao i u fabričkim šupljinama prtljažnika i torbi sa ličnim prtljagom otkriveno ukupno pet skimera, poznatijih kao „libanske klopke“.

foto: Uprava carina

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.

Uprava carina podseća da je takvih slučajeva bilo i ranije, a tokom nekoliko prethodnih godina zaplenjeno je više od deset ovakvih naprava za skidanje novca sa tuđeg računa. Poslednji put je jedan takav uređaj za mahinacije pronađen takođe na Gradini, u januaru ove godine, prilikom ulaska u Srbiju „tojote auris“ bugarskih registracija, kojom su trojica državljana te zemlje putovala ka Bratislavi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track