OVO SU POLICAJCI KOJI SU SPASLI DEVOJČICU (9) NA AUTO-PUTU: Otac deteta bio je u očaju, a onda su saobraćajci munjevito reagovali!
Foto: Jelena Rafailović

HEROJSKI PODVIG

OVO SU POLICAJCI KOJI SU SPASLI DEVOJČICU (9) NA AUTO-PUTU: Otac deteta bio je u očaju, a onda su saobraćajci munjevito reagovali!

Crna Hronika -

Saobraćajni policajci Aleksandar Milenković (36) i Vladan Nikolić (37) u petak oko 14 sati pomogli su makedonskoj porodici da spase život devetogodišnjoj devojčici kojoj je pozlilo na auto-putu.

Kako saznajemo, porodica je zaustavila automobil u zaustavnoj traci u smeru ka Nišu između Umčara i Malog Požarevca i pokušavala da povrati dete koje je bilo bez svesti, a istovremeno su tražili i pomoć.

foto: Jelena Rafailović

Prijava građana

- Da se nešto čudno dešava na auto-putu, prijavili su vozači koji su zatekli muškarca kako sa detetom u rukama pokušava da zaustavi neko vozilo. Ispričali su da je otac očajan jer dete umire. Plašili su se da će ih neko pregaziti - priča Aleksandar Milenković, koji je s kolegom Nikolićem bio na oko 500 metara dalje na auto-putu i vršio radarsku kontrolu.

foto: Jelena Rafailović

Na njegovu priču nadovezuje se Nikolić i dodaje da su odmah shvatili koliko je bitno da što pre stignu do porodice.

- Upalili smo svetlosnu i zvučnu signalizaciju i krenuli zaustavnom trakom u kontrasmeru. Bilo nam je bitno da što pre stignemo do tih kola - priča Nikolić i dodaje:

- Kad smo izašli iz kola, videli smo starijeg čoveka koji drži devojčicu u rukama. U pitanju je bila makedonska porodica, koja ima još dvoje odrasle dece. Glava joj je bila na njegovoj levoj ruci, a noge i ruke su bukvalno visile. Videlo se odmah da je dete bez svesti. Majka je za to vreme držala detetu jezik da se ne uguši. Oči su joj bile otvorene, ali su se videle samo beonjače. U trenutku su mi moja deca prošla kroz glavu i znao sam da je moramo što pre odvesti lekaru - priča skoro u dahu Nikolić.

Vapaj roditelja

Njegov kolega Milenković, koji je otac devojčice stare svega godinu dana, kaže da su munjevito reagovali.

- Smestili smo ih sve u naše vozilo i krenuli smo ka Beogradu. Javili smo kolegama da nam treba podrška kako bismo se što pre sreli sa Hitnom. Roditelji su sedeli sa detetom pozadi i zapomagali da što pre stignemo - kaže Milenković.

Sa ekipom Hitne sreli su se kod "Laste".

- Odmah su preuzeli dete koje je posle nekoliko trenutaka zaplakalo. Pao mi je kamen sa srca. Iako su po ulasku u sanitet njihovi pogledi bili dovoljni da nam pokažu koliko su zahvalni, zabrinuti roditelji su nam zahvalili i na srpskom - kaže Nikolić.

Nisu radili zajedno Prva zajednička smena

Kako su nam objasnili Milenković i Nikolić, njih dvojica nisu ranije radili zajedno i u petak su prvi put imali zajedničku smenu. - Vozim motor i nemam kolegu u smeni. Ovo sad je trenutna situacija bila, ali mogu reći da smo se oboje savršeno snašli - kaže Milenković. Sa njim se složio i Nikolić, koji objašnjava da, zahvaljujući obukama koje imaju kao policajci, nije ni trebalo jedan drugom bilo šta da kažu. - Bili smo sinhronizovani i bukvalno radili kao jedan. Drago mi je da smo uspeli da devojčicu na vreme odvedemo kod lekara - kazao je on.

(Kurir.rs/J. Rafailović/foto:J. Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track