NEĐELJKO SVE NEGIRA, A OTAC UBIJENOG MILOŠA OČAJAN: Drhtao sam ceo, nema trunke kajanja
Foto: Printscreen/Instagram, Privatna Arhiva

SUĐENJE ZA UBISTVO MILEUSNIĆA POČINJE 25. FEBRUARA

NEĐELJKO SVE NEGIRA, A OTAC UBIJENOG MILOŠA OČAJAN: Drhtao sam ceo, nema trunke kajanja

Crna Hronika -

Pripremno ročište pred suđenje Neđeljku Đuroviću (30) zbog optužbi da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo Miloša Mileusnića (24), ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, održano je danas u Višem sudu u Beogradu.

Nakon ovog ročišta, sud je zakazao početak suđenja za 25. februar.

Kako Kurir saznaje, Đurović se kratko izjasnio da nije kriv, kao i da je odbrana pokušala da nađe prodecuralne greške za dokaze, kao i da se odbrana zasniva na tvrdnji da dokazi nisu regularno prikupljeni.

foto: Kurir, Privatna Arhiva

Ročištu je prisustvovao i Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša, koji je rekao za Kurir da je veoma teško podneo suočavanje sa ubicom svog sina.

- Grozno sam. Drhtao sam ceo, jer je na dva metra od mene sedeo čovek koji mi je ubio sina. Sada sam ga prvi put video i siguran sam da bi se moj sin odbranio od njega da su se potukli, samo da nije imao nož. On nema snage, mršav je i da nije bio naoružan ne bi se desilo to što se desilo. U jednom momentu me je pogledao, hteo sam da mu kažem "slino ljudska", jer me je obuzeo bes i emocije, ali sam se sabrao u nisam rekao ništa, jer nisam želeo da pravim cirkus u sudnici - ispričao nam je Goran Mileusnić.

On dodaje da Đurović nije pokazao kajanje za brutalno ubistvo Mileusnića.

- Nije ni pokušao da mi izjavi saučešće, on nema trunke kajanja, pokušavao je da se izvuče kao da se ništa nije dogodilo. To je čovek koji na svet gleda kao da je sa druge planete i da može da radi šta god on hoće. Nije delovao čak ni potreseno što je tu gde jeste i ponašao se kao da zaista ništa nije uradio, ali meni ništa ne vredi sada, jer ja nemam mog sina - rekao je Goran Mileusnić za Kurir.

Podsetimo, Đurović se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. On je i na saslušanju u tužilaštvu negirao ubistvo i tvrdio da uopšte nije bio u Ulici Dimitrija Tucovića u vreme ubistva

Prema pisanju medija, Đurović je dan ranije u policiji priznao ubistvo koje je, navodno, izvršio iz "ličnog nezadovoljstva", iako ubijenog nikada pre nije video, a u pritvoru se nalazi hapšenja.

Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čacka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

(Kurir.rs, J. Ivić/FOTO: Kurir, Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track