CRNOGORSKI RONILAC ANDRIJA (30) IZREŠETAN ZBOG MAFIJAŠKE OSVETE Rat CG klanova se surovo nastavlja! SAČEKUŠA ZA GAZIVODU
Foto: EPA/Boris Pejović, Facebook

JOŠ JEDNA SUROVA LIKVIDACIJA U CRNOJ GORI

CRNOGORSKI RONILAC ANDRIJA (30) IZREŠETAN ZBOG MAFIJAŠKE OSVETE Rat CG klanova se surovo nastavlja! SAČEKUŠA ZA GAZIVODU

Crna Hronika -

Do istrebljenja: Andrija Gazivoda (30) ubijen je ispred teretane na Cetinju, pretpostavlja se da je pored ubistva Šćepana Roganovića (36) ovo još jedna naplata za smrt dvojice „škaljaraca“ u Atini

Cetinjanin Andrija Gazivoda (30), jedan od najboljih crnogorskih ronilaca, navodno blizak kavačkom klanu, ubijen je u sačekuši u ponedeljak oko 20.45 ispred teretane Sportskog centra Lovćen u tom gradu, objavili su lokalni mediji.

Kako oni prenose, Gazivodu sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja izrešetao zasad još nepoznati napadač. Sumnja se da je ovo ubistvo osveta za likvidaciju Igora Dedovića (43), vođe škaljarskog klana, i Stevana Stamatovića (43) naočigled njihovih supruga i dece u restoranu u Atini!

Krvava serija

- Napadač je najverovatnije pratio Gazivodu i čekao pogodan trenutak za likvidaciju. Kada je „kavčanin“ izašao iz teretane, egzekutor ga je izrešetao sa više hitaca u glavu i grudi. Prema rečima svedoka, ubica je pobegao u ulicu kod zgrada u blizini Osnovne škole „Njegoš“, a Gazivoda je ostao da leži u lokvi krvi - rekli su izvori za crnogorske medije.

Pretpostavlja se da je ovo ubistvo još jedno u ratu među „kavčanima“ i „škaljarcima“ zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji, a koji je od 2015. odneo više od 40 žrtava. Ubistvom „kavčanina“ Šćepana Roganovića (36) 12. februara počela je naplata za ubistvo vođe „škaljaraca“.

- Rat se nastavlja. Ubistvom Dedovića i Stamatovića u Atini „škaljarci“ su bukvalno ostali obezglavljeni, jer im je jedan od navodnih vođa Jovan Vukotić u zatvoru. Navodno, oni žele po svaku cenu da naplate glavu svog vođe - preneli su mediji.

Gazivoda je, veruje se, bio u prijateljskim odnosima sa pripadnicima kavačkog klana, ali još uvek nije poznato da li je bio „kavčanin“. - Navodno, on je bio deo grupe Mitra Markovića, koji je nedavno deportovan u Crnu Goru iz Hrvatske. Marković se sumnjiči za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje tri osobe 11. juna prošle godine na Cetinju - preneli su crnogorski mediji.

Otac ranjen u Budvi

Prema njihovim rečima, Gazivoda je bio blizak i sa momcima kod kojih je policija pre šest dana pronašla zolju i automatsku pušku.

Prema izvorima iz crnogorskih medija, otac ubijenog Andrije Vaso Gazivoda (62) ranjen je u pucnjavi 2018. godine na šetalištu kod Slovenske plaže u Budvi. - Na Vasu i B. A. tada su ispaljena četiri hica iz vatrenog oružja, a F. M. se tereti za pokušaj ubistva. Do pucnjave je došlo kada je osumnjičeni na motoru došao do štanda koji drži Gazivoda i ispalio četiri hica. Tom prilikom Gazivoda je zadobio teške povrede, dve ustrelne i jednu prostrelnu ranu u predelu desne prepone - rekli su ranije mediji.

Uspešan takmičar

PODVODNI RIBOLOVAC, BORAC PROTIV KRIVOLOVA

foto: facebook

Ubijeni Gazivoda bio je poznat kao podvodni ribolovac i jedan od najboljih ronilaca u Crnoj Gori.

- Gazivoda se bavio podvodnim ribolovom, bio jedan od najboljih takmičara. Predstavljao je uspešno Crnu Goru na takmičenjima u inostranstvu i bio je aktivni borac protiv krivolova. Bio je glasni zagovornik borbe protiv krivolova na moru, naročito protiv lova ribe dinamitom, i javno je govorio o tome i otvoreno ukazivao na potrebu da se suzbije ta vrsta devastacije mora - preneli su lokalni mediji.

Kurir.rs/ E. K. Foto: EPA/Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track