ISTRAGA UBISTVA ZVICEROVOG KUMA MARKA VUKOVIĆA NA BEŽANIJI: Pecu Pitbula izručuju Srbiji? Ovde ga čeka 40 godina ROBIJE
Foto: PRIVATNA ARHIVA, DETECTIVE-INFO.COM.UA

KIJEV

ISTRAGA UBISTVA ZVICEROVOG KUMA MARKA VUKOVIĆA NA BEŽANIJI: Pecu Pitbula izručuju Srbiji? Ovde ga čeka 40 godina ROBIJE

Crna Hronika -

Pritvor: Ukrajinsko pravosuđe trebalo bi da odluči da li će srpskim kolegama ustupiti vođenje postupka protiv osumnjičenog za ubistvo Marka Vukovića u Beogradu

Nakon što je otkriveno da je Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul, osumnjičen za ubistvo Marka Vukovića (41), kuma navodnog vođe kavačkog klana, 17. januara na Bežanijskoj kosi u Beogradu, nadležni organi iz Ukrajine razmatraju mogućnost da ga izruče Srbiji.

Podsetimo, Jovanović je 26. maja uhapšen u Odesi zbog sumnje da je sa još jednim državljaninom Srbije i dvojicom državljana Crne Gore učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera (37), navodnog vođe kavačkog klana. - Policija iz Srbije je u aprilu obavestila ukrajinske kolege da se osumnjičeni za teško ubistvo u Beogradu nalazi na njihovoj teritoriji. Međutim, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe, među kojima je bio i Jovanović, imali su krticu u tamošnjoj policiji.

S leva: Marko Vuković, Radoje Zvicer i Petar Jovanović
S leva: Marko Vuković, Radoje Zvicer i Petar Jovanovićfoto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

Zbog toga je Jovanović, kako se sumnja, uspeo da počini još jedno krivično delo - objašnjava izvor i dodaje:

- Protiv Pece Pitbula je u Srbiji podneta krivična prijava za teško ubistvo. Međutim, njemu i u Ukrajini preti robija zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju Zvicera. Zasad nema pouzdanih informacija o tome da li će ukrajinsko pravosuđe odlučiti da srpskim kolegama ustupi vođenje postupka, a ukoliko se to dogodi, Pitbul bi mogao da bude osuđen i na 40 godina - pojašnjava izvor.

Ukrajinsko pravosuđe razmatra i mogućnost da Radoja Zvicera i njegovu ženu Tamaru protera.

- Moguće je da ih predaju crnogorskim vlastima. Takođe, ukoliko ih Crna Gora ne potražuje, a poseduju pasoš i neke druge zemlje, biće deportovani u tu zemlju - preneo je podgorički Dan.

Kurir.rs / E. K. Foto: PRIVATNA ARHIVA, DETECTIVE-INFO.COM.UA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track