Najnovije vesti

KUME, VEŽBAMO ZA FILM: Srpski carinici na Horgošu zaustavili auto krcat rekvizitima za specijalne efekte! (FOTO)
Foto: Uprava Carina Srbije

vrednost procenjena na više od 11.000 evra

KUME, VEŽBAMO ZA FILM: Srpski carinici na Horgošu zaustavili auto krcat rekvizitima za specijalne efekte! (FOTO)

Crna Hronika

HORGOŠ - Carinici su na prelazu Horgoš otkrili nesvakidašnji prekršaj i zaplenili 500 različitih rekvizita – aparata, hemikalije i pirotehničkih sredstava za specijalne efekte koji se koriste u filmskoj industriji, čija je vrednost procenjena na preko 11.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju stigao „ford rendžer“ mađarskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica mađarskih državljana.

foto: Uprava Carina Srbije

Osim što su se nalazili u traci obeleženoj zelenim semaforom, namenjenoj onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, oni su to i potvrdili u razgovoru sa carinicima, rekavši da idu turistički do Beograda.

foto: Uprava Carina Srbije

Već na prvi pogled bilo je jasno da to nije istina, jer je auto zapravo bio krcat kutijama, kako se ispostavilo različitih rekvizita koji se koriste za specijalne efekte u filmskoj industriji.

Carinici su na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila pronašli 500 različitih pirotehničkih sredstava, aparata za dimne efekte, hemikalija, sprejeva i pirotehničkih metak-efekata.

foto: Uprava Carina Srbije

Po otkrivanju neprijavljene robe 44-godišnji vozač, rekao je da radi kao šef u firmi koja se bavi specijalnim efektima u filmskoj industriji i da je jednostavno „zaboravio“ da pre puta izvadi iz automobila pomenutu neprijavljenu robu.

Ona je svakako privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...