Najnovije vesti

NEĐELJKO ISPITIVAO POLICAJCE: Žustra rasprava optuženog i svedoka na suđenju za ubistvo studenta Miloša SUDIJA GA OPOMINJALA
Foto: Instagram

polemika

NEĐELJKO ISPITIVAO POLICAJCE: Žustra rasprava optuženog i svedoka na suđenju za ubistvo studenta Miloša SUDIJA GA OPOMINJALA

Crna Hronika

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Neđeljku Đuroviću (31) koji je optužen da je 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu ubio studenta Miloša Mileusnića (24).

Na današnjem glavnom pretresu svedočili su policajci Marko Kosanović i Nebojša Pavić koji su obezbeđivali mesto na kome je pronađen nož kojim je ubijen Miloš Mileusnić.

Kosanović je rekao da se u obilazak mesta ubistva krenulo iz policijske stanice.

- Mi smo bili angažovani iako nismo radili na tom predmetu. Kolege su nas zamolile da pružimo pomoć u vidu obezbeđenja. Kada smo prilazili tehničar je od izlaska iz auta sve vreme fotografisao prilaz mestu gde se nalazio nož. Optuženi nijednog momenta nije imao fizički kontakt sa nožem. To pre svega ne može da se dogodi zbog kontaminacije, ali i zbog bezbednosti jer niko ne bi dozvolio da lice koje je osumnjičeno ima kontakt sa takvim predmetom. Ušli smo u Ulicu Dimitrija Tucovića. Iz nje smo skrenuli desno i popeli se uz jednu ulicu. Tada je optuženi rukom pokazao nadole na mesto gde je bacio nož. Tehničar je sišao i slikao nož - rekao je Kosanović.

Miloš Mileusnić
foto: Facebook

Tada mu je optuženi Đurović postavio nekoliko pitanja:

- Da li je tačno da ste mi davali dim cigarete?

Sudija ga je opomenula, ali je optuženi rekao da je to bitno zbog DNK i da pita zbog toga. Zatim je upitao Kosanovića da li je sa njim u kolima proveo 15-20 minuta na šta je policajac odgovario da se ne seća koliko, ali da jeste bio u autu sa njim.

- Da li je sneg bio 20 centimetara na mestu gde je pronađen nož i utaban - pitao je dalje Đurović.

- Koliko se sećam, Đurović je najviše sa nekoliko metara pokazao na nož, a što se tiče snega, bilo ga je, a koliko ne mogu da garantujem - odgovorio je policajac.

- Da li mi je vaš kolega rekao da moram da se slikam sa nožem. Tada sam ja čučnuo i uzeo nož kao telefon - pitao je dalje Đurović.

- Kategorički tvrdim da se to nije dogodilo - odgovorio mu je Kosanović.

Svedok je takođe rekao da je čuo da je optuženi razgovarao sa operativcima i da je rekao da je cela stvar završena i pokazao na nož.

Na kraju izlaganja prvog svedoka, Đurović je rekao da je morao da ima kontakt sa nožem jer je sneg morao da bude razgrnut da bi ga video i uzeo.

Policijski službenik Nebojša Pavić takođe je rekao da Đurović nijednog momenta nije imao kontakt sa nožem:

- On je u kancelariji policijske stanice rekao da će da pokaže gde je nož. Otišli smo na lice mesta. To mesto je iza zgrade ispred koje je izvršeno krivično delo. Pokazao je gde je nož. Tehničar je slikao mesto i izuzeo nož sa tog mesta. Optuženi nijednog momenta nije imao kontakt sa nožem. Moram da kažem da je Đurović pre nego što smo otišli da nađemo nož pokazao i mesto gde je počinjeno krivično delo.

- Da li smo se sreli oko 1 noću u vašoj kancelariji - pitao je Đurović.

- Da, jesmo, ali ne znam koliko je bilo sati - odgovorio je Pavić.

- Da li u vašoj kancelariji ima stolica za vezivanje i da li ste mi te večeri rekli: "Pevaj, mnogi su ovde pevali, i što jeste, i što nije". I da li ste me ponudili cigarom - nastavio je Neđeljko sa propitivanjem.

- U mojoj kancelariji ne postoji nikakva stolica za vezivanje. Đurović je imao samo lisice i nisam mu uputio nikakve pretnje - odgovorio je Pavić.

- Rekao mi je "hajde uzmi cigaru, pa da idemo polako" - izjavio je Đurović na kraju ročišta.

Novo suđenje zakazano je za 1. februar kad će biti ispitan novi svedok.

Na prethodnom ročištu, koje je održano 24. decembra 2020. godine, veštak Branko Mandić je procenio da je u noći ubistva Ðurović bio u stanju lake opijenosti, a na osnovu Ðurovićevog iskaza da je popio pet do šest pelinkovaca. Mandić smatra da je u pitanju jednostavna alkoholna opijenost, a ne i alkoholisanost.

Izvršen je i uvid u iskaze ranije ispitanih svedoka.

Ðurović je u februaru prošle godine, na početku suđenja, negirao da je izbo nožem Mileusnića, studenta iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Početkom jula prošle godine na suđenju, stručnjak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi.

Đurović je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...