KUZMAN PRIZNAO KRIVICU: Glavni čovek Velje Nevolje u Nišu sklopio sporazum sa tužilaštvom NJEGOV GLAS SE ČUJE NA JEZIVOM SNIMKU
Foto: Printscreen

brzinska presuda

KUZMAN PRIZNAO KRIVICU: Glavni čovek Velje Nevolje u Nišu sklopio sporazum sa tužilaštvom NJEGOV GLAS SE ČUJE NA JEZIVOM SNIMKU

Crna Hronika -

Osumnjičeni pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka Marko Andrić zvani Kuzman iz Niša priznao je krivicu za nedozvoljeno držanje pištolja i sa Osnovnim javnim tužilaštvom zaključio sporazum koji je sud prihvatio i potvrdio presudom.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, Osnovni sud u Nišu osudio je Andrića na godinu i dva meseca zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, navodi se u saopštenju suda.

Istog dana, 4. februara, kad su uhapšen Belivuk i ostali pripadnici njegove grupe, Andrić je uhapšen u Nišu zbog pomenutog pištolja koji je pronađen u pretresu njegovog stana.

Nakon potvrde sporazuma sa tužilaštvom Andriću je ukinut pritvor u Nišu, ali mu je aktiviran pritvor po rešenju Specijalnog suda u Beogradu od 6. februara kao članu Belivukove ekipe, protiv koje Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu za najteža krivična dela.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Andrić se tereti da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a zajedno sa njima se tereti i da je izvršio teško ubistvo.

Belivuk i Marko Miljković lično se sumnjiče za tri krivična dela teško ubistvo, pored zločinačkog udruživanja i trgovine drogom.

Nekoliko dana nakon hapšenja osumnjičenih objavljeni su snimci telefonskog razgovora u kojem Andrić čita poruke Veljka Belivuka sa "skremblovanog" telefona.

Pomenuti snimci razgovora objavljeni su u emisiji Hit tvit na TV Pink u kojoj je načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bogdan Pušić potvrdio je da se u snimku razgovora čuje Andrić kako čita poruke Belukove sa "skremblovanog" telefona.

Pušić je precizirao da Andrić na prvom snimku upućuje upozorenje žrtvi Milanu Ljepoji, a u drugom njegovoj ekipi "da više nisu mete i da neće više da se bakću sa njima nakon obavljenog posla".

U pitanju je navodni plan za likvidaciju nekadašnjeg pripadnika bande "Pink panteri" Ljepoje.

Nišlija Ljepoja je jedna od žrtava za čije se brutalno ubistvo sumnjiči Belivuk, Miljković i njihova ekipa. Osumnjičeni su i za ubistva Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Pored Belivuka, Miljkovića i Andrića, kao pripadnici ove grupe osumnjičeni su: Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Sladana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29).

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja