Najnovije vesti

NOVINARKA KURIRA JELENA IVIĆ O UBISTVU ĐOKIĆA U REDAKCIJI
01:31

NOVINARKA KURIRA JELENA IVIĆ O UBISTVU ĐOKIĆA U REDAKCIJI

zločin koji je potresao srbiju

STRUČNJAK O TROSTRUKOM UBISTVU ĐOKIĆA U ALEKSINCU: Ubica imao jasan cilj da niko ne preživi, a sumnja se da je iz ovog kraja

Crna Hronika
13:42h

Policija i dalje intezivno traga za ubicom ili više njih koji su pre deset dana likvidirali tročlanu porodicu Đokić - Gorana, Gordanu i Lidiju.

Poslednjih dana se intezivno radi na pronalasku oružja kojim je ubijeno troje ljudi. Međutim, ono do sada nije nađeno. Stručnjaci navode da je "ubica imao jasan cilj da niko ne preživi i da je zločinac do najsitnijih detalja isplanirao kako da sakrije oružje".

1 / 35 Foto: M.S., Marko Smiljković

- Po svemu sudeći ubica ili je na dobro mesto sakrio pištolj ili ga je poneo sa sobom. Do sada smo sve pretražili. Od mesta gde je oteta porodica, do mesta gde su nađeni spaljeni i mesta gde je zapaljen automobil. Inspektori su obišli i obližnja mesta, ali oružje nisu našli- objašnjava izvor iz istrage.

Dušan Davidović
foto: Printscreen Youtube/ SatTelevizija

Kriminolog Dušan Davidović stava je da ubistvo Đokića nije učinjeno iz koristoljublja već više podseća na patološku osvetu. Smatra da je ubica sa sobom nakon zločina poneo oružje jer je sve do detalja isplanirao.

- O slučaju Đokić mogu da govorim samo o onome što sam pročitao u medijima. Ne znam sa čim raspolaže tužilac. Meni ovo sve liči na ubistvo iz osvete. Jer da je koristoljublje oteli bi novac od Gorana Đokića, a ne bi mu dirali suprugu i ćerku. Ne bi možda ni njega ubili već eventualno sačekali i oteli novac. Po svemu sudeći ubica je želeo da u smrt pošalje celu porodicu, da niko živ ne ostane. Zato je zločin dugo i temeljno planiran. Od toga gde će biti oteti, ubijeni, spaljeni i uništeni svi dokazi. Uverenja sam da oružje nije bacio jer bi onda na njemu mogli ostati njegovi tragovi. Te čaure što su nađene mogu biti iz ovog zločina, ali moguće i zalutale. Ne bih o tome precizirao jer kao što rekoh, govorim o onome što je u medijima rečeno - kaže Davidović.

Bratislav Timotijević o ubistvu porodice Đokić
03:23

Bratislav Timotijević o ubistvu porodice Đokić

Izvor iz istrage kaže da dokaza na licu mesta gotovo da nema jer je prvenstveno vatra uništila sve. Kako se saznaje, otuda se češlja bukvalno svaki milimetar aleksinačkog kraja u potrazi za oružjem kojim je izvršeno ubistvo. Kada je reč o ubici, policija ostaje koncentrisana na Aleksinac i okolinu.

- Mesto gde je porodica spaljena je toliko zabačeno i nepristupačno da je isključena svaka mogućnost da je ubica iz nekog drugog kraja. Na taj teren koji se nije video ni iz helikoptera može da dođe samo neko ko zna svaki pedalj ovog kraja - kaže izvor.

O broju uključenih u zločin takođe nema jasnog dokaza. Prema dosadašnjoj istrazi veruje se da ih je bilo dvoje.

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju 26. septembra nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tela.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište, spaljena. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica - u grudi i glavu.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

Sahrana porodice Đokić
01:52

Sahrana porodice Đokić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja