00:35

Nesreća na pijaci Stari Merkator

nesreća u novom beogradu

PRVI SNIMCI NESREĆE NA PIJACI STARI MERKATOR: Prvo se urušio krov a onda i plafon! 7 povređenih, jednog izvlačili vatrogasci VIDEO

Crna Hronika -

U toku pretraga ruševina da bi se ustanovilo ima li još koga ispod. Zamenik gradonačelnika Vesić i gradonačelnik Radojičić odmah stigli na mesto nesreće

BEOGRAD - Deo krova, plafona i zida pijace Stari Merkator u Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Beogradu urušio se danas nešto posle 11 časova. U urušavanju je povređeno sedmoro ljudi.

1 / 4 Foto: Ana Denda

Kako Kurir saznaje, jednog od povređenih izvlačili su vatorgasci a u toku je i pretraga ruševina.

Najpre se urušio krov, a potom i plafon. Na lice mesta poslate su sve hitne službe - tri vozila i 16 vatrogasaca sa područja Zvezdare, Zemuna i Voždovca kao i ambulantna kola.

Kako Kurir saznaje, pao je plafon koji pokriva ventilaciju.

- Površine 20 puta 5. Urušio se zid celom dužinom. U pitanju je nešto što je rađeno pre 30 i više godina - kaže izvor Kurira.

1 / 17 Foto: Ana Paunković

U toku je pretraga ruševina da bi se ustanovilo ima li još koga ispod. Jedna ekipa hitne ostala je na licu mesta, u slučaju da ispod ruševina ima još ljudi.

Oglasio se MUP povodom obrušavanja krova

Na pijaci Stari Merkator na Novom Beogradu danas je došlo do obrušavanja krova, rečeno je u Ministarstvu unturašnjih poslova (MUP). Na teren su poslata tri tehnička vozila i 16 vatrogasaca. MUP je obavešten u 11.25 da je došlo "do obrušavanja dela krova na toj pijaci u ulici Palmira Toljatija".

Hitna pomoć: 7 lakše povređeno na pijaci

Sedam osoba je lakše povređeno u obrušavanju krova na pijaci Stari Merkator na Novom Beogradu, rečeno je u Hitonoj pomoći. "Trenutno je sedam osoba u našim vozilima, sa lakšim povredama", rečeno je agenciji Beta u toj službi.

Saopštenje JKP Gradske pijace

Došlo je do obrušavanja obloge ventilacije na pijaci „Stari Merkator“. Ima četvoro povređenih i niko nije životno ugrožen. Zahvaljujemo se Sektoru za vanredne situacije i ekipi Hitne pomoći koji su promptno odreagovali. Sve ekipe JKP „Gradske pijace“ su na terenu i uskoro ćemo izaći sa opširnijim informacijama.

00:09

SRUŠIO SE ZID PIJACE MERKATOR U NOVOM BEOGRADU: Povređena žena, verovatno ih ima i više

Gradonačelnik Radojičić i zamenik gradonačelnika Vesić na mestu nesreće

02:03

Izjava Gorana Vesića povodom nesreće na pijaci Stari Merkator

1 / 3 Foto: Instagram printscreen

U prvi mah se činilo kao da se urušio i deo kružnog stepeništa iznad ribarnice koje od gornjeg nivoa vodi do donjeg u kojem se osim tezgi s povrćem nalaze i tezge sa sirom, jajima, suhomesnatim proizvodima, plastikom i toalet papirom.

BILO JE STRAŠNO, ZIDOVI SU SE ODJEDNOM SAMO SRUŠILI: Ispovesti potresenih očevidaca s pijace Stari Merkator (FOTO, VIDEO)

Ali reč je ipak bila o delu krova i plafona.

Reč je o urušavanju dela pijace koji gleda na ulicu Palmira Toljatija iza Starog Merkatora.

Kurir.rs/SĐP/J.M./J.I.

Bonus video:

03:10

PLENKOVIĆ ŠALJE PORUKU DA JE SRBIJA NEBEZBEDNA: Predsednik sindikata policije insistira da potragu vrše obe strane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track