ZORAN NIJE UBIO JELENU, IMA NEOBORIV ALIBI: Advokat u završnoj reči tvrdi da ne postoje dokazi protiv Marjanovića
Foto: Nenad Kostić

ZORAN NIJE UBIO JELENU, IMA NEOBORIV ALIBI: Advokat u završnoj reči tvrdi da ne postoje dokazi protiv Marjanovića

Crna Hronika -

Veljko Delibašić, jedan od petorice advokata Zorana Marjanovića danas je u završnoj reči istakao da njegov klijent, inače optužen za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović, ima neoboriv alibi.

- Zoran Marjanović nije ubio Jelenu. Skandalozno je vođen predistražni, a onda i istražni postupak koji je bio pun nepravilnosti. Kako je moguće da se uhapsi čovek i zadrži i ispituje 48 sati bez prisustva branjenika? Dovođeni su razni psiholozi o trošku MUP kako bi se izvršila tortura nad Zoranom. Gde su svi ti zapisnici, ni sad nije poznato - rekao je Delibašić na početku svog izlaganja.

- Zašto specijalci hapše čoveka u prisustvu malog deteta, a mogao je da dođe u policiju kao i nebrojeno mnogo puta pre toga.

Delibašić je naveo i da je teško braniti nevinog čoveka.

- Užasno je teško braniti nevinog čoveka, ali je posebno teško odbraniti čoveka koji je unapred osuđen - rekao je advokat i dodao da sud treba da promeni svoju odluku i ne osudi Zorana bez dokaza.

On je naveo da Marjanović ima neoborivi alibi.

- Mala Jana daje neoborivi alibi. Ona je ispričala da je sve vreme tokom boravka na nasipu bila sa ocem, i kada je zvao Jelenu, ali i kada je slučaj prijavio policiji. Takođe, pitao bih tužilaštvo zašto nemamo motiv zločina - rekao je Delibašić i nastavio:

- Tužilaštvo je slagalo kada je reklo da su veštaci koji su radili na slučaju potvrdili da je Zoran ubica. To nije tačno. Oni su oslobodili Zorana jer ni jedan trag nije nađen - naveo je advokat.

- Ono što bih takođe, zamerio tužilaštvu jeste i to što je kao krucijalni dokaz najavilo "svedoka koji je lud".

Sudija je opomenula advokata zbog gestukulacije i iznošenja iskaza na podrugljiv način Jelenine frizerke, koja je između ostalog navela i da je ona pitala ubijenu zašto se ne razvede, na šta joj je Jelena rekla: "Zoran bi me ubio da se razvede od njega".

Delibašićevo izlaganje trajalo je sat vremena, a nakon njega usledilo je i obraćanje Aleksandra Zarića koji takođe, zastupa okrivljenog.

(Kurir.rs/B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track