Novo suđenje bivšem vozaču Vlade Srbije

Novo suđenje bivšem vozaču Vlade Srbije

Crna Hronika -
Apelacioni sud je naložio da se Fazliovskom suđenje ponovi u Prvom osnovnom sudu u Beogradu jer, kako se navodi u obrazloženju presude, prvostepena presuda u osuđujućem delu sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivši vozač Vlade Srbije Dževid Fazlijoski (55) bio osuđen na godinu dana zatvora i zabranu vožnje 18 meseci jer je 2004. godine na pešačkom prelazu prolazeći na crveno teško povredio Anitu Kostov (27).

Apelacioni sud je naložio da se Fazliovskom suđenje ponovi u Prvom osnovnom sudu u Beogradu jer, kako se navodi u obrazloženju presude, prvostepena presuda u osuđujućem delu sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

Fazlijoski je radio kao vozač tadašnjeg ministra za rad Slobodana Lalovića, ali je nakon saobraćajne nesreće dobio otkaz u vladi.

"Budući da je izreka prvostepene presude nejasna, a obrazloženje ne sadrži odgovarajuće razloge kojima se prvostepeni sud rukovodio prilikom rešavanja određenih pravnih pitanja i postojanja krivice okrivljenog, prvostepena odluku je nepodobna za ispitivanje, zbog čega je morala biti ukinuta", navodi se u obrazloženju.

Pri tome, Apelacioni sud se nije upuštao u dalja ispitivanja zakonitosti predmetne odluke i pravilnog utvrđenog činjeničnog stanja, jer se to za sada i ne može ispitivati, dodaje se u odluci objavljenoj na sajtu suda.

Saobraćajna nesreća se dogodila 21. maja 2004. godine, oko 23.55 sati, na pešačkom prelazu između Kalemegdana i Knez Mihailove ulice u Beogradu.

Fazlijoski je kolima "pežo 406", BG 409-613, prošao kroz crveno svetlo za vozače i naleteo na Anitu dok je prelazila na pešačkom prelazu na kome je bilo "zeleno" za pešake.

Od siline udara, Aniti je polomljena baza lobanje, desna potkolenica i desna šaka, usled čega je bila 19 dana u komi.Vozač je posle nesreće pobegao, ali se posle 45 minuta ipak prijavio policiji. Alkotestom je utvrđeno da je imao 0,18 promila alkohola u krvi.

anjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track