Najnovije vesti

LEZI DOLE BRE! RUKE NA LEĐA! Pogledajte kako je uhapšena međunarodna kriminalna grupa SAMO JEDAN USPEO DA POBEGNE (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

mup

LEZI DOLE BRE! RUKE NA LEĐA! Pogledajte kako je uhapšena međunarodna kriminalna grupa SAMO JEDAN USPEO DA POBEGNE (VIDEO)

Crna Hronika
15:55h

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Šapcu uhapsili su petočlanu međunarodnu kriminalnu grupu koja se tereti da je delovala na teritoriji Srbije i Italije i izvršila krivično delo trgovina ljudima.

Za još jednim osumnjičenim se i dalje traga.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja osumnjičenih na nekoliko lokacija u Šapcu.

- Lezi dole! Lezi dole - čuje se dok pripadnici UKP uleću u stan osumnjičenog pod okriljem noći.

Uhapšeni su Z. T. (32), S.I. (35), B. Š. (31) i D.A. (32) svi iz Šapca i M.B. (50) iz Loznice.

LEZI DOLE BRE: Pogledajte kako je uhapšena međunarodna kriminalna grupa u Šapcu
00:40

LEZI DOLE BRE: Pogledajte kako je uhapšena međunarodna kriminalna grupa u Šapcu

Oni se sumnjiče da su od prve polovine 2016. do kraja septembra 2022. godine, koristeći teške prilike više lica sa teritorije Šapca, istima najpre davali novac sa većom kamatom, dovodeći ih u položaj dužničkog ropstva. Potom su ih, kako se sumnja, dovodili u zabludu, da će taj novac, čija je kamata stalno rasla, moći da vrate prosjačenjem u Italiji.

Oštećeni su dobijeni novac u Italiji davali članovima kriminalne grupe, a oni koji nisu hteli da prose primoravani su silom i pretnjom.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra koje su trošili za sopstvene potrebe i luksuzan život.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je pronašala 14.640 evra, manju količinu australijskih i američkih dolara, 560.000 dinara, osam mobilnih telefona i više kartica za mobilne telefone.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja