VOZAČ JE HTEO DA SKRATI PUT DO MANASTIRA! Novi detalji nesreće na brani u kojoj su stradale 2 ŽENE
Foto: Printscreen, Kurir/S.S.S.

tregedija kod valjeva

VOZAČ JE HTEO DA SKRATI PUT DO MANASTIRA! Novi detalji nesreće na brani u kojoj su stradale 2 ŽENE

Crna Hronika -

Stariji sugrađani iz Osečine pošli na izlet, kada je popustila ručna kočnica na brani Rovno, pa su upali u provaliju duboku 50 metara

Vojka Jovanović (63) iz Osladića i Ljubica Marković (77) iz Osečine poginule su, a 16 putnika je povređeno kada se minibus koji je vozio penzionere u obilazak manastira i Divčibara survao u provaliju kod brane Rovni u blizini Valjeva.

Stravična nesreća dogodila se nešto pre 10 sati, kada je, navodno, popustila ručna kočnica na minibusu koji je sleteo u ambis dubok 50 metara.

Podignuta kočnica

- Vozač Ž.M. (63) stao je pre brane kako bi pitao radnika obezbeđenja da li mogu da prepreče put preko brane Stubo-Rovni do manastira Lelić, pošto na toj deonici postoji znak da je saobraćaj zabranjen. U tom momentu, ručna kočnica minibusa, koja je prema rečima očevidaca bila podignuta, popustila je i autobus sa 18 putnika je probio zaštitnu ogradu i sleteo je u provaliju duboku 50 metara - kaže izvor Kurira:

- Na mesto nesreće odmah su poslate policijske i vatrogasno-spasilačke ekipe koje su počele sa izvlačenjem povređenih penzionera. Jovanovićeva je na mestu preminula, a troje putnika teško je povređeno. U popodnevnim satima u bolnici je umrla i Ljubica Marković - objašnjava sagovornik.

Izlet

Vozač Ž.M. na mestu tragedije je alkotestiran i utvrđeno je da nije konzumirao alkohol.

- Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja - dodao je izvor Kurira. Sagovornik Kurira iz istrage navodi da je izlet na koji su penzioneri krenuli organizovalo Udruženje penzionera iz Osečine.

- Povređeni putnici su, kao i vozač, mahom iz Osečine. Oni su krenuli na izlet na kome je trebalo da posete manastire, ali i Divčibare. Nažalost, putovanje se završilo tragično - navodi izvor koji se zadesio na mestu nesreće:

- Scene na brani Rovni bile su jezive. Povređeni ljudi ležali su na livadi, kukali, zapomagali, dozivali pomoć. Vatrogasci i policajci su činili sve da im pomognu.

Često putovala

Rođaka stradale Vojke Jovanović za Kurir kaže da je ona često išla na ekskurzije sa penzionerima, iako nije bila penzionerka.

stravična nesreća
stravična nesrećafoto: Kurir/S.S.S.

- Krenula je sa komšinicom na izlet, kako smo čuli, ta druga žena je slomila ruku, a Vojka je stradala. Tragedija. Volela je da putuje, koristila je svaku priliku da ode negde, baš je bila divna žena - priča rođaka i nastavlja:

- Mi smo najpre čuli za udes, a posle i da je stradala naša rođaka. Pokušali smo da zovemo njenog muža i sinove, ali nikoga nema kod kuće, uopšte ne znamo šta se dogodilo - ispričala je rođaka.

Slična nesreća

Hodočasnici stradali u Ovčar banji

Proteklog četvrtka slična nesreća dogodila se u Ovčar banji, kada su hodočasnici iz Zvornika pali sa visećeg mosta koji je pukao. U toj nesreći stradale su Ljubica Marjanović i Milena Erić.

nastradale nakon pada pešačkog mosta
nastradale nakon pada pešačkog mostafoto: Kurir/D.Č., Privatna Arhiva

Vernici su, kako je planirano, pošli u obilazak svetinja u Ovčarskokablarskoj klisuri, trebalo je da posete manastir Jovanje, pa da potom zanoće u Đunisu na obeležavanju praznika Pokrov Presvete Bogorodice. Viseći most na kome su bili mogle su da koriste istovremeno tri do četiri osobe, a u trenutku pucanja na njemu ih je bilo 24. Nesrećne žene zarobila je sajla i konstrukcija mosta i one su se udavile u Moravi.

(Kurir.rs - S.S.S.- J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track