Najnovije vesti

STAVIO MERDEVINE POD PROZOR I UKRAO JE Ljubav trajala 58 godina, završila se tragično! Rođaci o Miloju i Mileni stradalim u Čikagu
Foto: screenshot/Fox32Chicago

dirljiva priča

STAVIO MERDEVINE POD PROZOR I UKRAO JE Ljubav trajala 58 godina, završila se tragično! Rođaci o Miloju i Mileni stradalim u Čikagu

Crna Hronika

Od bračnog para Miloja (85) i Milene (77) Marković, poreklom iz Srbije koji su stradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 8. novembra kada su se automobilom marke "tojota" zakucali u kuću u Park Ridžu, oprostili su se njihovi najbliži i to potresnom pričom o njihovoj velikoj ljubavi.

Porodica bračnog para Marković objavila je dirljiv članak na sajtu posvećenom odavanju počasti preminulima, u kojem govore o ljubavi ovo dvoje tragično stradalih, kao i o onome po čemu će ih pamtiti.

bračni par koji je poginuo
bračni par koji je poginuofoto: screenshot/Fox32Chicago

Podsetimo, nesreća se dogodila u ranim jutranjim satima tog kobnog 8. novembra kada je iz za sada nepoznatog razloga Miloje koji je upravljao "tojotom" iz 2007. godine zakucao se u kuću, u kojoj u tom trenutku na svu sreću nije bilo nikog. Očevici su tada za američki portal WGN News naveli da je bračni par jurio i pretekao nekoliko automobila, i da je sledeće čega se sećaju jeste "auto koji je udario u kući i visi u vazduhu".

Porodica Marković navela je i da je bračni par odrastao u Robajama u Srbiji i da su njih dvoje bili prijatelji od Milenine pete godine.

tojotom se zakucali u kuću
tojotom se zakucali u kućufoto: ABC7 Chicago printscreen

- Njihovo prijateljstvo je preraslo u romansu kako su godine prolazile. Bila je to priča koja se često pričala njihovim unucima, kako je deda stavio merdevine na babin prozor i odveo je - naveli su oni na početku svoje oproštajne poruke, a nastavljaju da su se potom preselili u Ameriku.

- Kako su godine prolazile, preselili su se u Čikago gde su upoznali neke od svojih najbližih prijatelja. Sa Srbijom udaljenom 5.039 milja, ovi prijatelji su brzo postali njihova surogat porodica. Napustili su Čikago i otišli u Najls, gde je ista ljubav koja je započela njihovu vezu, bila ljubav koja ih je održala 58 godina.

Oni su naveli u svom oproštaju i poslednjem pozdravu i ono po čemu će ih pamtiti.

- Deda će uvek ostati upamćen po svojim zabavnim pričama, beskrajnom humoru i brzoj pameti. Njegova ljubav prema fudbalu prenela se na njegove unuke. Baba i deda nikada nisu propustili utakmicu. Babina duboka ljubav prema svojim unucima i beskrajna podrška onima oko nje uvek će se ceniti. Ona je bila snaga i duša naše porodice. Oboje su voleli da što više vremena provode sa svojim unucima i bili su bitan deo njihovog odrastanja - stoji između ostalog u oproštaju, a prenosi WGN News. Inače, bračni par poreklom iz Srbije koji je tragično izgubio život sahranjen je 15. septembra u Čikagu.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja