VUKOTIĆ LAŽNI PASOŠ NABAVIO NA KOSOVU: Evo kako je vođa škaljaraca opet ušao u Tursku uprkos zabrani! OVA PROMENA bila ključna!
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske

lažna dokumenta

VUKOTIĆ LAŽNI PASOŠ NABAVIO NA KOSOVU: Evo kako je vođa škaljaraca opet ušao u Tursku uprkos zabrani! OVA PROMENA bila ključna!

Crna Hronika -

Jovan Vukotić (44), vođa škaljarskog klana, koji je brutalno ubijen u septembru u Istanbulu na teritoriju Turske ušao je sa falsifikovanim dokumentima na ime Predrag Popović, koje je nabavio na Kosovu.

Vukotić je, prema navodima Pobjede, na tursko tlo ušao sa lažnim dokumentima i to u zemlju iz koje je 2018. proteran i deportovan u Srbiju gde je proveo 15 meseci u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Promena lica ključna

- Jovan Vukotić ilegalno je ušao u Tursku s pasošem koji je nabavio na Kosovu pod lažnim imenom Predrag Popović, dok se prethodno podvrgnuo operaciji izmene lica - prenosi Pobjeda, koja se u tekstu poziva da je to saopšteno iz turske policije i da javlja Anadolija.

Jovan Vukotić
foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske

Naime, oni su dodali i su morali da objave nove detalje istrage.

- Iz Kancelarije turske policije za bezbednost, borbu protiv krijumčarenja i organiziranog kriminala (KOM) naveli su kako je u vezi vođe škaljarskog klana Jovanom Vukotićem, o kojem su se ranije oglašavali, bilo neophodno objaviti nove informacije zbog, kako su naveli, "upornog dezinformisanja" - piše Pobjeda i dodaju saznanja turskih medija:

- U akcijama sprovedenim 12. i 13. septembra, u okviru istrage nakon ubistva Vukotića, privedeno je 20 osumnjičenih, među kojima je 13 osoba određen pritvor, među kojima su i troje kavčana.

Deportovan u Srbiju 2018.

hapšenje osumnjičenih za ubistvo vukotića
hapšenje osumnjičenih za ubistvo vukotićafoto: Printscreen

Kako Pobjeda navodi, turski mediji su naglasili da slučaj Jovana Vukotića nije rešen i da ima još dosta nedoumica na kojima rade.

- Jovan Vukotić je uhapšen i deportovan u Srbiju 2018. godine kao rezultat naših napora, kao deo našeg odlučnog stava u borbi protiv transnacionalnih kriminalnih organizacija. Kao rezultat preduzetih mera u vezi sa ovim organizacijama, on je ilegalno ušao u našu zemlju tako što je promenio izgled lica i uzeo pasoš druge zemlje pod lažnim imenom. Rad u tom kontekstu nije bio ograničen samo na Jovana Vukotića, već pojedinci povezani sa mnogim važnim kriminalnim organizacijama nisu dobili priliku da se kriju u našoj zemlji i bili su deportovani - poručili su iz turske policije, a prenosi Pobjeda.

(Kurir.rs - Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track