POLICIJA NAŠLA ARSENAL ORUŽJA UBICE IZ MLADENOVCA: Stao kolima, pa pucao u decu! Meštani izneli JEZIVA SVEDOČENJA o masakru
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

KURIR NA LICU MESTA, sve završeno posle samo 9 sati potere

POLICIJA NAŠLA ARSENAL ORUŽJA UBICE IZ MLADENOVCA: Stao kolima, pa pucao u decu! Meštani izneli JEZIVA SVEDOČENJA o masakru

Crna Hronika -

* 8 mrtvih, 14 ranjenih, potvrdio MUP

* Saznajemo, najmlađa žrtva ima samo 15 godina

* Osumnjičenom za masakr pretresena i vikendica, policija našla čitav arsenal

MLADENOVAC - Policijska potera za U. B. (21), koji se sumnjiči za sinoćnje masovno ubistvo u selima kod Mladenovca uspešno je okončana jutros nešto posle 8 časova, kada su ga jake policijske snage locirale i uhapsile blizu Kragujevca.

On se sumnjiči da je u krvavom piru usmrtio 8 ljudi, 14 ranio, a 7 ih je u kritičnom stanju.

Uroš B, osumnjičeni za noćašnji masakr u selima kod Mladenovca lociran je i uhapšen blizu Kragujevca. Prvo je javljeno da je pronađen i uhapšen u naselju Grošnica kod Kragujevca. A potom su objavljeni i detalji njegovog bega posle krvavog pira u tri mladenovačka sela.

Oteo taksi i taksistu, pretio mu bombom

Posle samo 9 sati od masakra, policija ga je uhapsila u mestu Vinjište gde se krio. On je u međuvremenu oteo taksi i taksistu koristeći ručnu bombu i tako prisilivši taksistu da ga vozi kod prijatelja u Vinjište.

U taksiju koji je oteo, prema tvrdnjama pojedinih medija, navodno je bila i trudnica koju nije navodno nije ubio samo zato što je ostao bez municije.

Podsetimo, pucao je na tri lokacije - u selu Dubona, Malo Orašje i Šepšin i sejao smrt iz automatskog oružja ubijajući nedužne ljude. Ranjeni koji su dovezeni u Urgentni u stabilnom su stanju posle ukazane lekarske pomoći.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

Osumnjičeni ima krivični i prekršajni dosije u vezi sa kršenjem Zakona o oružju i municiji. Među 8 poginulih su mladi policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti i njegova sestra. Pucao je i u nedužnu decu.

NAJNOVIJA DEŠAVANJA IZ ČASA U ČAS MOŽETE PRATITI I NA KURIR TELEVIZIJI

Jutro posle nezapamćenog masakra, koji je usledio dva dana posle tragedije u beogradskoj osnovnoj školi, potera je nastavljena a na terenu su bile masivne policijske snage - skoro 1.000 pripadnika MUP-a učestvovalo je u potrazi za teroristom. I akcija Vihor bila je još na snazi.

17.30 - Jake policijske snage dovele masovnog ubicu u stanicu

Jake policijske snage dovele su Uroša B. u policijsku stanicu u Smederevu.

Policija ga je vodila da pronađe i preda pušku kojom je pucao, pa je iz tog razloga u stanicu stigao tek u kasnim popodnevnim satima.

16.15 - Masovni ubica hapšen i ranije

U. B. (21), koji je jutros uhapšen zbog stravičnog zločina koji je počinio u tri mladenovačka sela, prilikom kog je ubio osam ljudi i ranio 14, kako saznajemo, ima dosije od ranije i već je bio hapšen.

Kako Kurir saznaje, U. B. je od ranije izvršilac krivičnog dela, a hapšen je zbog napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivičnog dela krađa.

16.00 - Pogledajte snimak hapšenja masovnog ubice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U. B. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio.

Intenzivnom akcijom srpske policije, koja je tokom čitave noći sa svim raspoloživim snagama bila na terenu, ubica je nakon osam sati pronađen u Vinjištu kod Kragujevca.

01:25

Mladenovac 1

15.15 - Pogledajte arsenal oružja pronađen u vikendici masovnog ubice iz Mladenovca. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U. B. (2002) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio. On se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila. Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka, 25 komada karabinske municije. Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

01:39

Potraga za osumnjičenim za ubistva u selima kod Mladenovca

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, Uprave saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu. U toku je dalji rad policije i tužilaštva.

12.46 - Šta znače simboli na majici u kojoj je uhapšen masovni ubica iz Mladenovca. Ppredsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti koje je usledilo posle hapšenja vinovnika stravičnog zločina objasnio i šta se sve do ovog časa saznalo o njemu, ukazavši i na majicu koju nosi i koja na sebi ima nacistički simbol.

- Generacija 88 na turneji - piše na majici masovnog ubice. Takođe, na plavoj majici su vidljivi belom bojom iscrtani obrisi nekih zemalja Zapadne Evrope - u pitanju su Španija, Francuska, i Italija.

A onda je predsednik objasnio....

- Noćašnji zlikovac je uhapšen, bela dana neće videti!, jasno je rekao šef države u jutrošnjem obraćanju javnosti povodom noćašnjeg bezumnog čina.

11.30 - Obraćanje predsednika Srbije o zločinu u Mladenovcu. Noćašnji zlikovac je uhapšen, bela dana neće videti!, jasno je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutrošnjem obraćanju javnosti povodom noćašnjeg bezumnog čina iza kojeg stoji uhapšeni U. B. (21) koji je u tri mladenovačka sela sejao smrt ostavivši za sobom osam ubijenih i 14 ranjenih. Njegova najmlađa žrtva ima samo 15 godina.

Predsednik je u obraćanju izneo i dosad nepoznate detalje kad je reč o njegovom jutrošnjem hapšenju posle 9 sati potere.

- Terorista iz Mladenovca rekao je da je motiv za njegov noćašnji krvavi pir omalovažavanje... čuj omalovažavanje... On u Srbiji nosi nosi majicu s Hitlerovim pozdravom i veliča Hitlera, đubre jedno, a kad su ga hapsili policajcima govorio: Poštovanje, poštovanje - rekao je predsednik.

09.40 - U Urgentni centar je nakon stravične pucnjave u Mladenovcu primljeno 8 povređenih, dok je 6 osoba odmah uvedeno u operacionu salu. Svi si intubirani na mašini za veštačko disanje, u pitanju su ozbiljne povrede, u teškom su stanju.

Reč je o uglavnom hirurško ortopedsko vaskularnim povredama i jedna devojka pored tih povreda ima takođe i povredu glave. Dva čoveka su srednjih godina, a među povređenima su i tri devojke i momak, oni su teško povređeni.

09.31 - Deda ubijenih brata i sestre Panić Stojan kaže za Kurir da je ovo najcrnja noć koju niko nije mogao da zamisli.

Zvona lokalne crkve u selu Dubona kod Mladenovca zvone neprestano već 10 minuta. U selu vlada velika tuga i neverica i svi su van sebe.

1 / 15 Foto: Nemanja Nikolić

08.34 - Zvanično saopštenje MUP-a. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nakon opsežne potrage uhapsili su U. B. (2002) u okolini Kragujevca. On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14.

Povređene osobe su zbrinute u bolnicama. Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

08.09 - Uroš B, osumnjičeni za noćašnji masakr u selima kod Mladenovca lociran je i uhapšen blizu Kragujevca. On je pronađen i uhapšen u naselju Grošnica kod Kragujevca.

Posle samo 9 sati od masakra, policija ga je uhapsila u mestu Vinjište gde se krio. On je u međuvremenu oteo taksi i taksistu koristeći ručnu bombu i tako prisilivši taksistu da ga vozi kod prijatelja u Vinjište.

08.00 - Blokiran put na izlazu iz sela Malo Orašje prema Duboni. Policajci sa dva automobila ne dozvoljavaju da se prođe i vraća ljude koji su koristili saobraćajnicu, javlja RTS.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje, blokada
foto: screenshot RTS

07.49 - Povređeni u noćašnjoj pucnjavi u Mladenovcu zbrinuti su u više bolnica u Beogradu i Smederevu.

U smederevsku opštu bolnicu „Sveti Luka“ tokom noći je primljeno je deset osoba, četiri su preminule, tri osobe su transportovane dalje za Beograd, a tri su operisane i nalaze se u stabilnom stanju.

Jedna osoba ima prostrelne rane stomaka bez povreda unutrašnjih organa, druga je upucana u potkolenice i nalazi se na odeljenju ortopedije, a treća sa višestrukim poverdama organa i otovrenim prelomima, takođe je stabilno. Nezvanično, najmlađi preminuli bio je 2008. godište.

07.35 - Pretresena vikendica teroriste u blizini blokiranih sela u kojoj je pronađena veća količina oružja i municije.

Kako Kurir saznaje na licu mesta, na terenu je između 600 i 1.000 policajaca, a smena je bila jutros oko pola 8. U toku pretresa jedne vikendice Uroša B. nađena je velika količina oružja i municije. Na licu mesta su pored Brigade, SAJ-a i vojna policija, PU Smederevo, Interventna 92...

07.34 - U tri sela oko Mladenovca došlo je do smene policijskih snaga tako da su potragu na terenu preuzeli sveži pripadnici koji su nastavili da sužavaju obruč oko masovnog ubice - teroriste.

07.30 - Ministar Gašić napustio mesto pucnjave gde je proveo čitavu noć sa pripadnicima MUP-a.

00:16

Jutro posle stravičnog masakra u Mladenovcu

07.00 - Deo policijskih snaga traga i pretražuje sve vikendice, napuštene kuće, češlja i okolne proplanke a stavljena je i blokada koja onemogućava bilo koji automobil da izađe sa tog područja. U potragu su uključeni dronovi i termovizijske kamere.

Drugi deo policijskih snaga obezbeđuje tri okolna sela - Dubona, Malo Orašje i Šepšin jer su meštani uznemireni i u strahu. Kako se nezvanično saznaje, obruč oko masovnog ubice se steže.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona
foto: Nemanja Nikolić

06.51 - Uključenje iz Hitne pomoći. U 23.01 sinoć Hitna je dobila poziv od MUP-a da je u selu Dubona došlo do masovnog upucavanja. Beogradska Hitna je domah poslala 5 kola, ali mladenovačke i smederevske kolege odmah su reagovale jer nije bilo vremena ni za sekundu čekanja, zbog težine povreda, i počela da prevozi i dovozi ranjene u beogradske bolnice - Urgentni i KBC Mišović.

06.30 - Ministarka zdravlja Danica Grujičić zakazala je za 7.30 časova vanrednu konferenciju za medije.

Svaki milimetar sela specijalci MUP češljaju a u potrazi učestvuju: SAJ brigada, Žandarmerija, Helikopterska jedinica, PU BGD, PU SD. Takođe, na lice mesta izašle su interventna, JZO, kao i termovizijski dronovi, odnosno oprema za noćnu pretragu. Tu su i policijski psi tragači.

Podsetimo, on se sumnjiči za najmanje 8 ubistava i 13 ranjavanja, a u njegovom krvavom piru ubijenu su mladi policajac (20) i njegova sestra.

Kako se nezvanično saznaje na licu mesta, navodno je Uroš B. (21) nakon svađe u školskom dvorištu u Mladenovcu otišao do kuće gde je uzeo automatsku pušku i krenuo u užasan pir. On je oko 23 sata ubio nekoliko osoba u Mladenovcu, Duboni i Malom Orašju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track