OPASNE PRETNJE! Fudbaler košarkašu govorio da ima veze sa crnogorskim klanom, rekao Bjelici: ODRAĆEMO TE! Petković napadao i ženu
Petković i Bjelica, Foto: ATA images, screenshot

otkrivamo

OPASNE PRETNJE! Fudbaler košarkašu govorio da ima veze sa crnogorskim klanom, rekao Bjelici: ODRAĆEMO TE! Petković napadao i ženu

Crna Hronika -

Nikola Petković, koji se sumnjiči da je Nemanju Bjelicu napao u februaru u dečjoj igraonici, navodno je košarkašu pretio i krajem prošle godine u jednom spa-centru

Bivši fudbaler Nikola Petković, koji je 3. februara bio uhapšen zbog toga što je u jednoj dečjoj igraonici košarkašu Nemanji Bjelici pretio makazama, krajem prošle godine istom sportisti je pretio crnogorskim klanovima.

Kako Kurir saznaje, Bjelica, koji je nedavno saslušan u istrazi protiv Petkovića, koju vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, potvrdio je da mu je Petković prethodno pretio da će on i njegovi ljudi iz crnogorskih klanova "da ga oderu"!

Napad makazama
Napad makazamafoto: screenshot

Detaljno govorio

Kako je Kurir pisao, Bjelica je na saslušanju rekao da se oseća ugroženo i pridružio se krivičnom gonjenju bivšeg fudbalera. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, on nije otkrivao motiv napada, ali je detaljno govorio šta se kobnog dana, kad mu je Petković iz čista mira prišao dok je sedeo u igraonici i pio piće, dešavalo.

Petković Sve je laž! Bivši fudbaler Nikola Petković, koji je posle isteka zadržavanja od 48 sati pušten da se brani sa slobode, na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu negirao je da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Tužilaštvo je tada predložilo da mu bude određen pritvor, ali je sudija za prethodni postupak odlučio da mu izrekne meru zabrane prilaska Bjelici. Posle izlaska na slobodu, Petković je u svojoj izjavi naveo da je "sve laž" i da se Nemanja Bjelica i njegova supruga ne razvode zbog nje, već zbog "njegove preljube".

Nikola Petković posle saslušanja
Nikola Petković posle saslušanjafoto: Nemanja Nikolić

- Bjelica je odmah posle napada prijavio policiji da mu je Petković uputio ozbiljne pretnje. Prišao je njegovom stolu, nazvao ga "indijancem" i rekao mu da će da ga "ubiju, oderu i isele u Prigrevicu", kao i da će da mu "uzmu sve pare". Sigurnosne kamere u igraonici snimile su trenutak kad je Petković prišao i vikao za stolom za kojim je mirno sam sedeo košarkaš, ali i kad je kasnije prišao šanku, uzeo makaze i nastavio da preti - ispričao je izvor Kurira. Prema njegovim rečima, kad je uzeo makaze u ruke, Petković je nastavio u istom tonu da se obraća Bjelici.

- Vikao je i psovao, ne samo Bjelicu nego i njegovu porodicu, pretio je da će da ga "izbode i ubije". Smirio se tek kad je naišao sin Nemanje Bjelice, koji je bio u igraonici - kaže naš izvor.

Kako navodi, Bjelica je navodno otkrio da ovo nije bio prvi put da od bivšeg fudbalera prima pretnje. Prvi put to se navodno dogodilo u jednom spa-centru u Beogradu. - Bivši fudbaler tada je navodno pretio Bjelici da će njegovi prijatelji iz jednog crnogorskog klana da ga "oderu" - otkriva naš izvor.

Nasilnik I supruga ga prijavljivala Kako Kurir saznaje, bivšeg fudbalera Nikolu Petkovića za nasilje u porodici prijavljivala je i njegova bivša supruga. - Petkoviću su do sada bile izricane dve privremene mere zabrane prilaska bivšoj ženi. Prva je bila doneta 2017, a druga 2022. godine - otkriva izvor Kurira.

Motiv ljubavni odnos

Inače, posle napada u dečjoj igraonici, koji se dogodio usred bela dana, spekulisalo se da je motiv ljubavni odnos Petkovića sa suprugom Nemanje Bjelice Mirjanom, od koje se on razvodi.

- Nemanja i Mirjana Bjelica već neko vreme ne žive zajedno, nisu se još uvek razveli, ali je parnica u toku. Navodno, ona je u međuvremenu uplovila u vezu s bivšim fudbalerom Petkovićem, koji je uvrede i pretnje košarkašu u igraonici, u kojoj je bio s detetom koje ima iz braka s Mirjanom, zapravo izrekao zbog žene - otkrio je tada izvor Kurira i dodao da ne zna da li je u pitanju samo rivalitet ili dublji sukob između dvojice poznatih sportista.

Košarkaš NBA i Crvene zvezde i njegova supruga Mirjana, kako su isticali u vreme ljubavi u intervjuima koje su davali, upoznali su se 2008, a venčali dve godine kasnije. Tokom zajedničkog života dobili su dvoje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja