U HOMENOVOM STANU PRONAĐENA VELIKA KOLIČINA ORDENJA: Tužilaštvo traži raspisivanje poternice, novi detalji KRAĐE ODLIKOVANJA
Foto: MUP Srbije, Dragan Kadić, Printscreen

U HOMENOVOM STANU PRONAĐENA VELIKA KOLIČINA ORDENJA: Tužilaštvo traži raspisivanje poternice, novi detalji KRAĐE ODLIKOVANJA

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo danas da je, u sklopu istrage o krađi ordenja iz SIV-a, izvršen pretres stanova i objekata koje koriste okrivljeni, i da je u prostorijama Slobodana Homena i J. M. pronađena velika količina ordenja koje će biti predmet dalje istrage.

Tužilaštvo je takođe saopštilo da su ispitana tri lica.

- Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo u vremenskom periodu od 2009. godine do 2018. godine, nakon čega je javni tužilac 2019. godine prekinuo zastarelost krivičnog gonjenja preduzimajući dokaznu radnju, zbog koje činjenice je omogućeno zakonito preduzimanje daljih dokaznih radnji od strane javnog tužioca, dok apsolutna zastarelost za ovo krivičnog delo nastupa 2029. godine - piše u saopštenju tužilaštva.

Iz tog tela dodaju da su osumnjičeni Slobodan Homen i S. B. trenutno nedostupni državnim organima, zbog čega je sudu podnet predlog da se za njima raspišu poternice i odredi im se pritvor.

Bonus video:

00:34

SRBI UKRALI NAJREĐI DIJAMANT NA SVETU!? Pogledajte snimak spektakularne pljačke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track