ŠTA ĆE MI ADVOKATI? SAM ĆU DA SE BRANIM: Vođa kavačkog klana zagrmeo u sudnici! Belivuk i Miljković se uključili preko video-linka
Foto: Privatna arhiva, MUP Srbije, youtube/Vijesti Online, ATA images/Antonio Ahel

viši sud u podgorici

ŠTA ĆE MI ADVOKATI? SAM ĆU DA SE BRANIM: Vođa kavačkog klana zagrmeo u sudnici! Belivuk i Miljković se uključili preko video-linka

Crna Hronika -

U Višem sudu u Podgorici juče je nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi na čijem čelu su vođe kavačkog klana, odbegli Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, kao i njihovi saradnici iz beogrdaske ispostave klana Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Prema pisanju Vijesti, klanu se sudi zbog ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića, koji su prema optužnici, prvo oeteti, mučeni, pa ubijeni 18. oktobra 2020. u kući u Spužu. Nakon brutalnog zločina, kuća je očišćena i tragovi su uništeni, a tela do danas nisu nađena. Inače, sudsko veće koje sudi kavačkom klanu smatra da okrivljeni odugovlače suđenje, s obzirom da su i na prethodnom ročištu svi branioci okrivljenih napustili sudnicu tokom kontrole optužnice.

zvicer, kašćelan, belivuk i miljković
zvicer, kašćelan, belivuk i miljkovićfoto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Dado Đilas

- Radi se o predmetu u kojem je šest okrivljenih u pritvoru, koji nakon podizanja optužnice već traje šest meseci, a koji prema sadašnjim zakonskim rešenjima može trajati najduže tri godine - piše u saopštenju suda, a prenose Vijesti.

Jedan od branilaca zatražio je juče izuzeće sudskog veća, ali je to odbijeno. Takođe, većina branilaca zatražilo je da napusti ročište, a okrivljeni su to podržali i pre izlaska advokata dodali da im otkazuju ponomoćje. Slobodan Kašćelan bio je najglasniji i izjavio je da će sam da se brani.

- Otkazujem punomoćje advokatu. Šta će mi? Sam ću da se branim. Ležim nevin tri godine u zatvoru - rekao je Kašćelan.

adis spahić, mile kapetan i damir hodžić
adis spahić, mile kapetan i damir hodžićfoto: Printscreen, Printscreen/Facebook

S druge strane, iz Beograda putem video-linka uključili su se Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali i Nebojša Janković koji se terete da su oteli i ubili žrtve, u prisustvu svog advokata Dejana Lazarevića. Lazarević je potom rekao "da se solidariše sa kolegama iz Crne Gore i da to što je uradio sud, ne liči na pravo, već na silu."

Sud je potom odložio suđenje i pozvao okrivljene da angažuju nove branioce, a ukoliko to ne urade biće im dati advokati po službenoj dužnosti.

Optužnicom je predstavljeno da je Zvicer krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića i Mila Radulovića zvanog Kapetan, jer je smatrao da su oni kao bliski saradnici prethodno ubijenog Alana Kožara znali gde je ovaj skrivao novac i drogu. Spahić je slučajno stradao jer se tada našao u društvu šuraka Hodžića.

Suđenje je zakazano za 17. maja kada se očekuje nastavak i odbrana okrivljenih kavčana.

Bonus video:

04:34

RAT DO ISTREBLJENJA?! OVO JE VIDAK ČIJE SU SPALJENO TELO NAŠLI U ŠUMARKU: Za nepunu godinu likvidirano 5, kavčani sve suroviji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja